<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> HÅG Capisco Puls af genbrugte sneplovmarkører
HÅG Capisco Puls af genbrugte sneplovmarkører

HÅG Capisco Puls af genbrugte sneplovmarkører

I en igangværende mission på at udvide produktporteføljen med cirkulært design har det norske designmærke HÅG, en del af Flokk Group, skabt et begrænset antal af deres ikoniske HÅG Capisco Puls med et unikt nordisk materiale: 'snow plow markers'.

Under det igangværende samarbejde med det nordiske forskningsinstitut SINTEF inden for potentielt egnede genbrugsmaterialekilder, der kan forbruges lokalt hos producenten, fik Flokk Research & Development-teamet et parti kasserede sneplovmarkører. HÅG så muligheden for at bruge materialet til den Peter Opsvik-designede stol, HÅG Capisco Puls, og testede de forarbejdede stænger og skabte denne Limited Edition i 200 eksemplarer i en smukt unik Auburn-farve - et resultat af blandet genbrugsplast. Flokk's vicepræsident for bæredygtighed, Atle Thiis-Messel udtaler:

 

- Vi gennemlever en global affaldskrise skabt af masseforbrug. Som en af ​​Europas førende møbelproducenter skal vores team af miljøeksperter og designere inspireres til at bruge affald omkring dem som en ressource til at skabe smukke produkter, der holder i lang tid. Dette vil til gengæld hjælpe os med at nå vores ambitiøse årlige mål om at øge brugen af ​​genbrugsmaterialer, hvilket reducerer vores miljøpåvirkning. Selvom det endnu ikke er klar til produktion i stor skala, fungerer dette koncept som en erklæret mission for Flokk's engagement i cirkulært design.

 

De lysende sneplovmarkører bruges til at markere vejkanten for sneplovførerne på Norges ofte snedækkede veje, hvilket holder motorveje, byveje og idylliske bjergveje sikre. De er produceret af en hård plastblanding, der er i stand til at holde til lidt af hvert og hvert år samles tusindvis af beskadigede og defekte snemarkører op fra vejene.

 

HAG Capisco Puls Limited Edition alt fabric _13_1920

 

 

Flokk og HÅGs engagement i en cirkulær økonomi, hvor det er muligt at erstatte materialer med genbrug, har stået på længe. Mange af produkternes komponenter er allerede lavet af genanvendt plast, aluminium og stål. Hvis leveringen af ​​det genanvendte materiale er stabil og hvis komponenterne kan modstå de strenge testkrav i industrien, anvendes materialet. Christian E. Lodgaard, Senior Vice President for Product & Brands hos Flokk fortæller:

 

- Flokk håber, at al plast - og mange andre materialer - i alle produkter til sidst vil være fremstillet af post-consumer materiale. Vores stole kan modstå en lang levetid og forbedrer sundheden for mennesker over hele verden og kan så efter brug recirkuleres igen. Dette er vores ambition om cirkulært design. Sneplovmarkørerne er en mangelvare nu, da den norske vejadministration, Statens Vegvesen, er blevet klar over miljøpåvirkningen af ​​dem og arbejder på at erstatte dem med bæredygtige alternativer af norske fyr- og danske piletræer. Af denne grund var vi kun i stand til at producere et lille antal af HÅG Capisco Puls fra den mængde, vi fik. Men vi vil fortsat lede efter både lokal og global forsyning af uønsket affald, der med succes kan gøres til stærke komponenter og produkter og forhåbentlig skaber flere muligheder for innovative genanvendte og genanvendelige materialer til vores produkter undervejs ...

 

HAG Capisco Puls Limited Edition alt fabric _02_1600

 

 

Kun 200 stk. af HÅG Capisco Puls er fremstillet af sneplovmarkørerne på grund af den begrænsede mængde materiale. HAG vil nu sælge disse, så bæredygtige designentusiaster kan få fat i et stykke design i Limited Edition til deres hjem eller kontor. Hver stol leveres med et udgivelsesnummer og godkendelsescertifikat.

 

Du kan finde information om hvordan man køber HÅG Capisco Puls i limited edition på www.Flokk.com eller på Flokks Instagram (@Flokk_design) fra den 15. februar 21.

Anbefalede artikler