<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> HC Profiler: Akustikvægge til Danmarks nye trafiktårn

Akustikvægge til Danmarks nye trafiktårn

Annonce

 

 

Skræddersyede akustikvægge i massiv eg og nordisk fyr fra HC Profiler pryder det nye ikoniske trafiktårn i Fredericia, hvorfra al togtrafik i det vestlige Danmark fremover overvåges.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

To nyopførte trafiktårne på 10 og 5 etager, der rejser sig over banelegemerne i hhv. København og Fredericia, varetager for eftertiden kontrollen af al togtrafik i Danmark.

 

Mens de to runde bygningers arkitektur udvendigt trækker på den klassiske, tunge danske jernbaneæstetik i røde teglsten, så repræsenterer tårnene indvendigt en højteknologisk tid og et let og lyst design. HC Profiler står bag de specialtilpassede akustikvægge, der bidrager til et godt arbejdsmiljø i det 25 meter høje Trafiktårnet Vest i Fredericia.

 

Tranberg Arkitekter om Trafiktårnene: Rust og Lys

 

Luksuriøst udtryk i massiv eg

- Akustikvæggene er i massiv eg til indgangen og atriet, mens kontorer og møderum har akustikvægge i skrællet nordisk fyr. Og vi har skræddersyet alle væggene ud fra idéerne fra Signe Guttormsen, som har skabt den kunstneriske udsmykning, fortæller direktør Hans Michael Larsen fra HC Profiler og fortsætter:

 

- Det er meget usædvanligt at lave akustikvægge i massiv eg. Vi har bl.a. ovntørret træet, så det ikke slår sig med tiden, og den massive eg giver et luksuriøst udtryk til tårnets indre, som understøtter ønskerne fra kunstner og arkitekter.  

 

Læs mere om Træ og Tømmer

 

 

Fleksibilitet og samarbejde

HC Profiler har i alt leveret omkring 450 m2 akustisk regulering til det højteknologiske kontrolcenter i fæstningsbyen, og opgaven har stillet krav til HC Profilers meget fleksible og løsningsorienterede tilgang til træforarbejdning:

 

- Akustikvæggene i massiv eg har vi fremstillet i 30 mm i forskellige størrelser af håndterbare felter, og elementerne i nordisk fyr er udført i lige felter og i buede dele.

 

Det er en virkelig speciel og spændende opgave, hvor samarbejdet med alle involverede fra bygherre til kunstner og arkitekter er foregået helt gnidningsfrit, siger Hans Michael Larsen.

 

Læs mere om Akustik

 

Fra fældning til færdigt resultat

Han vurderer, at HC Profiler ofte bliver valgt til opgaver i hårdttræ, da firmaet udelukkende anvender FSC-certificeret træ og følger processen helt fra fældningen af træet til det færdige resultat.

 

HC Profiler har således forestået alt fra fremstillingen til komplet montering, og såvel akustikvæggene i massiv eg som i nordisk fyr er brandimprægnerede i henhold til brandklasse B-S1 d0, så de med fuld sikkerhed kan anvendes indendørs i offentlige bygninger som det nye trafiktårn i Fredericia.

 
Anbefalede artikler