Annonce

Gulvet kan være arkitektens lærred

 

Interface har igennem mange år været førende indenfor udviklingen af tæppefliser. Visionen er at flytte grænserne for, hvordan bæredygtige tæppefliser kan skabe særlige rum og stemninger.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

 

Interface er verdens største producent af tæppefliser, og den mangeårige succes skyldes flere ting. Først og fremmest har Interface et imponerende udvalg af konstruktioner, farver, mønstre og sammensætninger, der gør at valgmulighederne virker uendelige. Produktkataloget er imponerende og udvides hele tiden.

 

Dertil har Interface siden 1994 arbejdet målrettet for at udvikle en bæredygtig produktion, der ikke spilder klodens sparsomme ressourcer. Derfor har de i dag verdens største udvalg af tæppefliser produceret udelukkende af genbrugsgarn.

 

Inspiration fra hele verden

Et af de nyeste kvantespring inden for tæppefliser er kollektionen World Wowen. Ann Charlott Lade fra Interface forklarer her tankerne bag den nye kollektion:

 

- World Wowen er skabt med alle verdens kulturer som inspirationskilder. Resultatet er en kollektion i farver og mønstrer, der udfordrer gulvet og rummets muligheder. Vi inspireres til denne kollektion bl.a. af det klassiske engelske tweedstof fra tøjindustrien, hvilket tilmed er lavet med 100 procent genbrugsgarn.

 

Designet fås både i douce og skrappe 50’erfarver, og vi syntes, at det giver et retro look på den fede måde.

 

Kollektionen er i sin helhed et udtryk for, at man hos Interface tør prøve grænserne af for, hvad tæppefliser kan. Retrofarverne er livlige og passer perfekt ind i den nye fremadstormene retrotrend. Den uensartede struktur og organiske former bidrager yderligere til, at rummet føles varmt og nærværende.

 

 

 

Skaber rum i rummet

Føler man, at de stærke retrofarver kan blive for meget, udemærker tæppefliser sig ved deres fleksibilitet. Man kan med forskellige farver og mønstre let skabe særlige zoner i et rum, hvor man uden vægge kan skabe helt nye miljøer med særlige formål.

 

- I et kontormiljø kan skrappe farver skabe kreative zoner, hvor selve gulvet viser, at her kan der tænkes ud af boksen. Ligeledes kan man skabe zoner, der gengiver naturen, hvor sindet kan slappe helt af. Det ser man i vores tidligere kollektion, der tog afsæt i naturen og særlige skovbundens utallige farvenuancer.

 

Med tæppeflisernes ujævne og bløde struktur, samt utallige farvenuancer, kan man hive et lille stykke natur ind i et kontorbyggeri, udtaler Ann Charlott Lade.

 

Nye tæppefliser er som byggeklodser

Tæppeflisernes fleksibilitet gør det tilmed muligt at udskifte tæppefliser, som man ønsker det uden, at man går på kompromis med designet og miljøet. At skifte tæppefliser er både nemt og hurtigt, men Interface har gjort det endnu lettere med den banebrydende opfindelse TacTiles.

 

Systemet muliggør en montering af tæppefliser uden brug af lim. De sættes i stedet blot sammen tæpperne, som var det tynde byggeklodser. Ann Charlott Lade uddyber her fordelene ved at benytte TacTiles:

 

- TacTiles systemet er helt unikt. Det gør monteringen meget lettere, og fraværet af lim betyder, at gulvet under ikke tager skade. Derfor får arkitekter med TacTiles et helt særligt instrument til at sammensætte og ændre gulvenes visuelle udtryk.

 

Gulvet bliver med TacTiles et lærred, hvor arkitekter kan skabe det rum og miljø, de drømmer om. Tæppefliser er derved blevet lettere at montere, lettere at udskifte og kan fås i de farver og mønstrer, man ønsker.

 

De er kort sagt et redskab for arkitekter til at kunne skabe præcist det miljø, de ønsker, uanset om det er i et kontorbyggeri, en instiution eller en privat bolig.