<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Lindesberg Hälsocenter: Parkmiljø indrammet af glasfacader og glastag
Lindesberg Hälsocenter: Parkmiljø indrammet af glasfacader og glastag

Lindesberg Hälsocenter: Parkmiljø indrammet af glasfacader og glastag

PROJEKTER Facade og Tag

At anvende arkitektur for at fremme ens velbefindende begyndte allerede i 1900-tallet som en del af konceptet sunde bygninger, hvor den røde tråd er udnyttelse af store mængder af naturligt lys, udsigt og anvendelse af moderne teknik. Lindesberg Hälsocenter er ingen undtagelse, bygningen blev designet ved hjælp af moderne teknologiske værktøjer såsom simulering af dagslys, energiberegninger og analyser af mikroklimaet.

be21f144980e4329_org


Lindesberg Hälsocenter, som ligger i Sverige, er en smukt udformet bygning med en kombination af træpaneler og en aluminiumsfacade, naturbeton og et glas- og græstag. Bygningen består af to hovedområder – lejeboliger og et sundhedscenter, og de er forbundet af et smukt glasgalleri, som går under navnet ”Sansernes Galleri”. Kerneområdet i bygningen er atriummet der fungerer som det naturlige mødested. For at komme ind i hvert af disse hovedområder, må man først gå gennem galleriet, inden man kommer til den enkelte indgang. Formålet med dette er at skabe et beskyttet miljø, som skaber en afslappet bystemning. ”Sansernes Galleri” er teknisk set et indendørs parkmiljø, men for besøgende og lejere smelter udendørsmiljøet og indendørsmiljøet sammen takket være de store glaspartier.

 

Når man går gennem bygningen, strømmer dagslyset ind fra næsten alle sider, ikke kun gennem glastaget, men også gennem glasfacaden og tilmed også fra dele af gulvet, som er lavet af glas.

Naturligt lys har spillet en stor rolle allerede i designfasen, og alle 32 boenheder har til og med udsigt mod himlen takket være bygningens glaspartier. Projektet er omhyggeligt designet med smukke materialer med fokus på bæredygtighed. Under hele projektet er der gennemført energiberegninger og dagslyssimuleringer med henblik på miljøcertificering af bygningen.

 

 

En del af bygningens energi kommer fra solpanelerne på taget. Området med lejeboliger har fået tildelt SGBC sølv inden for miljøbyggeri, og området med sundhedscentret har fået tildelt den samme certificering i guld. Lindesberg Hälsocenter er et naturligt mødested, ikke bare på grund af de forskellige typer af faciliteter, men også på grund af nærheden til naturen, jernbanen og bus-og togstationen. Både som beboer og bruger af bygningen, er dette et sted hvor man kan opnå ro og harmoni.

 

For at imødekomme de høje krav til lydreduktion er SAPA’s 4150 facadesystem blevet forsynet med lamineret glas. I taget anvendtes SAPA’s 5050 tagsystem blevet anvendt og er konstrueret til at være energivenligt og selvrengørende. Til dørene er SAPA 2086 og 2050 anvendt.

8e9c9b67673c27eb_org
abb1276ce0e1c1a6_org
a6ee4db935c7ed78_org
 
 

Fakta

Arkitekt: White Arkitekter
Facadeentreprenør : Glaslindberg Fasad
Produkter: Facade SAPA 4150, Tag SAPA 5050, Døre SAPA 2086 / SAPA 2050

 

Anbefalede artikler