<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Luft under vingerne med 3 Days of Design
Luft under vingerne med 3 Days of Design

Please Wait to be Seated

Luft under vingerne med 3 Days of Design


De fleste kender nok H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling, der efter en hel del prøvelser ender med at blive en flot og flyvefærdig svane. Sådan er det på mange måder også tilfældet med arrangementet 3 Days of Design - kliché eller ej - som i år blev afholdt fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj.

De første usikre vingeslag blev taget i 2012, hvor en lille håndfuld dedikerede virksomheder og brands stak hovederne sammen for at udtænkte nogle innovative ideer om at udvikle København til at blive en af de førende hovedstæder inden for godt design. Det blev hurtigt lagt fast, at det ikke handlede om at skabe en ny møbelmesse i København - det løb var kørt - men derimod om, at man skulle omdanne byen til et stort showroom, hvor almindelige mennesker/forbrugere kunne komme ind fra gaden og kigge nærmere på såvel designklassikere som helt nyt design, uden at skulle hive penge op af lommen til dyre adgangsbilletter eller lave forudgående aftaler.

 

Det koncept har ramt lige i plet, idet 3 Days of Design i dag har udviklet sig til et solidt arrangement, som ikke kun tiltrækker designinteresserede folk fra Danmark og hovedstadsområdet, men også et stort antal gæster og journalister fra udlandet. Og skal man kigge lidt på succeskriteriet, så kan det konstateres, at der sidste år (2018) var lidt over 100 deltagere/udstillere, hvor der i år er over 150.

 

 
 

 

 

Den store interesse fra ind- og udland har også medført en større professionalisering af selve arrangementet, og det ville da også være mærkeligt andet. Der er et støt stigende antal af nye deltagere fra år til år, såvel danske brands som udenlandske, hvilket blandt andet kan aflæses i, at der i år er ikke mindre end 8 udenlandske ambassader, der deltager med særudstillinger. Derudover er der kommet langt flere lokale events, hvor designfirmaer inviterer til såkaldte Design Talks, hvor danske og udenlandske designere fortæller om deres arbejdsproces og holdning til design, og efterfølgende giver plads til at svare på publikums spørgsmål. Det er en meget fin og demokratisk tilgang, som både er med til at fremme en større forståelse af design som fag og virke, og til at komme ind under huden på det enkelte produkt.

 

Oven i det hele skal det så nævnes, at et stigende antal af fællesarrangementer rundt om i byen også gør sig gældende i udviklingen af 3 Days of Design som et samlingspunkt. I år var det f.eks. arrangementerne Hotel Charlottenborg på Kgs. Nytorv og Framing i Odd Fellow Palæet i Bredgade, hvor en række forskellige producenter og brands deltog med pop up-udstillinger under mere eller mindre luftigt formulerede temaer.

 

 

 

Alt i alt må 3 Days of Design i år betegnes som en massiv succes, og det underbygges blandt andet af de positive udmeldinger fra de mange udstillere og arrangører, som denne skribent har besøgt og snakket med undervejs, og dermed kan det med stor sikkerhed konstateres, at den lille ælling har fået godt med luft under vingerne.

 


Grashopper; House of Finn Juhl/Onecollection. Hos Onecollection ved Marmorkirken viste man relanceringen af den såkaldte Græshoppestol, som Finn Juhl tegnede i 1938 til Snedkerlaugets Møbeludstilling. Det er en temmelig usædvanlig stol i Finn Juhls portefølje, så det bliver spændende at se, hvordan den bliver modtaget af publikum.

  


Boris Berlin, Shadow Chair. Det unge designfirma Jot Jot fra Litauen havde en fin udstilling med blandt andet den interessante stoleserie Shadow, der er tegnet af Boris Berlin MDD.

 


Please Wait to be Seated
 
 

Fredericia Furniture, møbelserien Post. Fredericia Furniture har uden tvivl det flotteste showroom i København, og i år var det den nye møbelserie Post, der havde fået en fremtrædende placering i de flotte lokaler. Serien er designet af Cecilie Manz, som på begavet vis har nyfortolket virksomhedens stolte designtraditioner - og det er ikke nogen nem opgave.

 


Jaime Hayon hos Paustian. Paustian har fået et nyt showroom på Niels Hemmingsensgade tæt på Strøget, og her havde man inviteret den spanske designer Jaime Hayon til en snak om design af møbler og belysningsarmaturer.

 


Getama. Møbelproducenten Getama har en lang række af klassiske møbler i deres produktion - især møbler, der er tegnet af Hans J. Wegner. Men der også mange andre interessante ting at hente fra skattekisten - eksempelvis en stol i lamineret træ og en pendel i rustfrit stål, designet af arkitekten Mogens Koch, som nu kommer på markedet igen.