<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Når design møder en ny corona-virkelighed
Når design møder en ny corona-virkelighed

Når design møder en ny corona-virkelighed


Sørensen Læder leverer eksklusivt læder til førende brands og interiører verden over, og virksomheden har skabt en wipe-clean lædertype til alle indretninger, hvor antibakterielle overflader og hygiejne er et must.

Sørensen Læders nye wipe-clean kollektion vækker med sin alsidighed, antibakterielle egenskaber og mange farvenuancer stor nysgerrighed blandt indretningsarkitekter og tegnestuer, da kvalitetslæder nu kan imødekomme høje hygiejnekrav med. Som CEO Louise V. Sørensen fra Sørensen Læder forklarer:

 

- Læder er fra naturens side et særdeles stærkt og modstandsdygtigt materiale. Men vi ville også gerne give mulighed for at bruge ægte læder, når der vælges interiør og møbler til steder, hvor det er vigtigt at kunne gøre nemt og grundigt rent. Det skulle gøres ordentligt, så vi indgik et samarbejde med et førende dansk hospital om at udvikle og teste en lædertype, der kan rengøres med ethanol, klorin- og universal wipes gang på gang. Vores samarbejde betød, at vi fik alle de praktiske kravsspecifikationer på plads lige fra starten – og at vi fik materialet virkelig grundigt testet. I dag står vi tilbage med en smuk læderkollektion, der udover at være slidstærk, også er godkendt til brug på hospitaler, hvilket i den grad taler for læderets fremragende holdbarhed og antibakterielle egenskaber.

 

HOSPITAL
KONFERENCESAL
LUFTHAVN
RESTAURANT
 
 Til alle steder, hvor mennesker mødes

Projektet viste sig at være endnu bedre timet end forventet, for nu om stunder er en høj hygiejnestandard absolut nødvendigt i stort set alle dele af det offentlige rum. Derfor er arkitekternes interesse da også ekstra høj. Som Louise siger:

- Hvor folk færdes, vil de altid efterlade spor. Med denne læderkollektion kan man let og sikkert fjerne disse spor – uden at gå på kompromis med fladernes udtryk. Og selv om vi havde hospitaler i tankerne, da vi udviklede TRIUMPH CRIB5, har vi set en enorm interesse blandt arkitekter inden for alle områder, hvilket bekræfter vores overbevisning om, at dette materiale har et stort potentiale overalt, hvor mange mennesker mødes eller færdes: I care-sektoren, lufthavne, konferencelokaler og selvfølgelig i hele hotel- og restaurationsbranchen, hvor sikkerhed og hygiejne er blevet afgørende. Det nye læder er simpelthen et elegant og holdbart alternativ til de materialer, man normalt forbinder med det ’rengøringsvenlige’ – det giver mulighed for at kombinere høj slidstyrke og hygiejne med flot æstetik.

SørensenLeather_TriumphCrib5_CMA_4P0A9702_V1

Passer lige ind i tegnestuernes trends

Det er ikke så overraskende, at mange arkitekter er begejstrede ved udsigten til at kunne bruge ægte læder i alt fra bistroer til bestyrelseslokaler.

 

- Netop nu ser vi verden over, hvordan designere og indretningsarkitekter afsøger nye tilgange til det at flette design og æstetik sammen med de nye behov for tårnhøj hygiejne, siger Louise.

 

- Og når man vil forene det praktiske med det lækre, er det en stor fordel at kunne bruge ægte læder i indretningen, og denne har oven i købet 37 flotte farvenuancer.

 

Grundigt testet

Hensigten med den grundige testning var at køre læderet gennem de korrekte protokoller ved hjælp af stærke rengøringsprodukter godkendt af hospitaler:

 

- Vi vidste, at den nye, vandbaserede overfladebehandling kunne gøres helt ren med wipes, men vi måtte sikre os, at det hele holdt i det lange løb. Så vi udførte omfattende tests med ekstremt mange gentagne aftørringer med ethanol, klorin- og universal wipes, samt holdbarhedstests, der gav dette læder en Martindale-score på hele 250.000. Læderet har selvfølgelig også bestået sin brandhæmmende CRIB5- test, hvilket er vigtigt for at blive taget med i betragtning til store internationale projekter på kontraktmarkedet. Og i betragtning af den store interesse, vi har set indtil videre, regner vi bestemt med at se masser af TRIUMPH-læder i indretningen fremover.

 

Anbefalede artikler