Wiking Gulve er eneste danske producent af 3-lags plankegulve

til den eksklusive bolig
Et plankegulv fra Wiking Gulve møder ikke kun de højeste forventninger og krav hos boligejere, arkitekter og rådgivere. Et plankegulv fra Wiking er også bæredygtigt - skabt i en omhyggelig tilrettelagt værdikæde fra nøje udvælgelse af skovområder og de enkelte træer til forarbejdning og produktion af det enkelte plankegulv.

 

Gulvene er produceret af primært danske råvarer eller udvalgte træer fra skove i Skandinavien eller Nordeuropa. Det betyder, at transporten og dermed CO2 belastningen er minimal. Wiking Gulve er den eneste producent af 3-lags plankegulve i Danmark og er tilmed danskejet.


Kvalitetstræ til kvalitetsgulve

Wiking Gulve arbejder for, at kvalitetstræer bliver kvalitetsgulve. På eget savværk kombinerer vi tradition og erfaring med moderne viden og teknologi.


Wiking Gulve blev stiftet i 1997 af brødrene Anders og Hans Peter Korsgaard, som begyndte med en beskeden produktion af plankegulve i fyr i lejede lokaler. I dag er Wiking Gulve en af Danmarks største producenter af plankegulve, og er desuden den eneste danske producent med licens til at producere med Q-LOC SuperClick system. Produktionen omfatter specialudviklede 3-lags plankegulve i træsorterne fyr, ask, eg, douglas, bøg og lærk og virksomhedens samlede areal er på mere end 10.000 kvm placeret i Roslev nord for Skive.


Stabilt og formfast
Træ er et levende materiale, men ved at lægge tre stykker træ sammen, hvoraf det midterste lag vender på tværs, skaber vi et gulv, der med moderne teknologi reducerer træets naturlige bevægelser med op til 70 pct., så plankerne bliver mere stabile og formfaste og dermed en klar forbedring af det traditionelle massive trægulv, hvilket gør gulvene særdeles velegnede til gulvvarme. Hos Wiking Gulve bruger vi naturligvis træ hele vejen igennem, og kun det bedste træ bliver udvalgt til toplaget, der er 4-12 mm tykt, så det kan holde til mange afslibninger, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bæredygtige gulve sikrer fremtiden

Wiking Gulve overholder den til enhver tid gældende lovgivning i importør- og eksportørlandene. Det er Wiking Gulves klare politik, at vi i vores indkøb sikrer os, at træet er fældet i henhold til det pågældende lands lovgivning. Wiking Gulve ønsker at fremme bæredygtig drift og produktion, hvilket understøttes af vores arbejde med Cradle to Cradle. Med en Cradle to Cradle certificering, har vi forpligtet os til konstant at arbejde med, at forbedre os på 5 udvalgte kategorier.

 

For Wiking Gulve er FN’s 17 verdensmål ikke bare tomme politiske ord. Det ligger i selve Wiking Gulves DNA at producere bæredygtigt, og vi har for længst adapteret klimamål nr. 12, 13 og 15, som helt essentielle parameter for vores eksistens.

 

En skånsom skovning der følger de krævende skandinaviske love og miljøkrav, efterfølges af en nænsom opskæring af råtræet, med minimalt spild og miljøbelastning til følge.

 

Råvarespild og spåner fra produktion anvendes til procesvarme og opvarmning af produktionslokaler, hvorfor Wiking Gulve er selvforsynende af varme.