<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Rockfon A/S: Stilhed og stilrenhed
annonce

Stilhed og stilrenhed

Annonce

Lodrette og vandrette flader. Flydende overgange. Virksomheden Rockfon A/S udfordrede standarderne, da den skulle levere lydabsorberende loftplader til det nye – og runde – Novo Nordisk domicil i Bagsværd.

Tekst af Tina Toft
Arbejdsroen i åbne kontorlandskab på Novo Allé nord for København er hjulet godt på vej af ROCKFON A/S – en bæredygtig dansk virksomhed, der er specialiseret i lydabsorberende lofter og vægløsninger.


– Når ingen nævner akustikken, så er det fordi, den er god, så det plejer at være succeskriteriet, ler Thomas Vilmar, der er salgsdirektør hos ROCKFON A/S. Virksomheden udviklede et nyt fleksibelt produkt til Novo Nordisk domicilet i Bagsværd, der sikrer en optimal lydabsorbering.

 

Udfordringen ved projektet? Den runde bygning. I runde bygninger bevæger lyden sig nemlig mod centrum, og det skaber et ekko. Løsningen er et produkt, der kan benyttes på forskellige flader.

– Derfor har det også været spændende at være med i dette arbejdsprojekt. Standarderne er virkelig blevet udfordret med vores kurvede løsninger i lodrette flader og en ubrudt overgang til vandrette flader, fortæller Thomas Vilmar.

Praktisk affære

Selve designprocessen beskriver han som værende ene og alene ’praktisk,’ hvilket der er en meget enkel grund til:
– Novo Nordisk var allerede fra starten helt sikre på, hvad der stod højst på deres ønskeliste: Hvide homogene overflader, der ikke brød med bygningens stilrenhed.


For at skabe noget, der således i overflade og udformning levede op til alle krav, indledte ROCKFON A/S en konstruktiv dialog med Henning Larsen Architects, der har tegnet bygningen, samt et tæt samarbejde med tømmerafdelingen hos entreprenørerne, MTHøjgaard.Produkt med mange fordele

– Resultatet blev ROCKFONs akustiske loft Mono. En loftplade uden synlige samlinger, der absorberer 90 % af lyden.


Praktisk produkt – diskret touch

Et særligt kendetegn for Mono er desuden looket.


 
– ROCKFON A/S har skabt et design med en stilren og alligevel lidt rustik overflade, siger Thomas Vilmar og fremhæver dets diskrete fremtoning.
- Det er naturligvis et markant produkt, da det har en central placering i bygningens atrium. Men Mono definerer ikke rummet – det giver plads til, at lyset kan lege med det og skabe et smukt og organisk udtryk, der kan ændre sig fra øjeblik til øjeblik.

 


Og produktet har flere fordele, fastslår Thomas Vilmar:

– Den pudsede overflade kan repareres, uden at det efterfølgende kan ses. Det er faktisk det eneste produkt på markedet, hvor dette er muligt, og det giver en stor fleksibilitet og en lang levetid.