Annonce

sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen 2017

 

I én og samme løsning sikrer sØnæs borgerne mod klimaforandringer, skåner miljøet og beriger viborgenserne med en rekreativ park.

 

 

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris, som alle har kunnet stemme på og dermed være med til at afgøre, hvem der skulle vinde. sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen over to andre nominerede projekter, klimaprojektet Lindevangsparken på Frederiksberg og byudviklingsprojektet Musicon i Roskilde.

 

- Det er et prisværdigt projekt, hvor man både har sikret sig mod klimaforandringerne, etableret, rensedam og rekreativt anlæg i én og samme løsning. Et visionært projekt med læring for mange andre kommuner og forsyningsselskaber, lød det da arkitekt Julian Weyer, arkitektfirmaet C.F. Møller, og formand for dommerkomiteen for Bæredygtig Beton Prisen.

 

Læs mere om Beton


I Viborg er borgmester Torsten Nielsen stolt over den 10 hektar store rekreative klimapark.

 

- Endnu en gang kan jeg sige ”godt gået” til sØnæs! Vi fik en innovationspris i 2015 og en klimapris i 2016. Nu kan vi glæde os over, at sØnæs også står som et godt eksempel på, hvordan beton kan tænkes ind i et klimatilpasningsprojekt på en både bæredygtig og flot måde. Dejligt, hvis andre kommuner og forsyningsselskaber kan blive inspireret og få gode ideer til, hvordan de kan skabe deres eget sØnæs.

 

Kreativ og bæredygtig brug af beton

I sØnæs er beton valgt som gennemgående materiale. Den 725 meter lange sti er lavet af præfabrikeret betonbelægninger, som binder hele sØnæs sammen og sikrer, at den ikke sætter sig over tid på den gamle mosebund. Trædestenene i vandet er udført i kostet beton, som gør dem mindre glatte, når de er våde, og byens børn hopper eller cykler fra sten til sten. Mens de skrå flader til at cykle, løbe, skate og sidde på er alle støbt på stedet med en meget flot finish. Også støttemuren, der adskiller rensedammen fra Søndersø til de tekniske installationer som udløb og pumpestation, er udført i beton.

 

Dommerkomiteen, der har udvalgt de nominerede, bestod af arkitekt Julian Weyer, arkitektfirmaet C.F. Møller, Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, arkitekt Rie Øhlenschlæger, indehaver af AplusB, adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, og direktør Niels Søndergaard, DK Beton og formand for Dansk Beton.