<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Se de tre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen 2021
Se de tre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen 2021

Enghave Klimapark

Se de tre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen 2021

PROJEKTER

Dansk Beton uddeler for syvende gang Bæredygtig Beton Prisen, som skal inspirere byggeriet til at anvende betonen optimalt, så der kommer flere bæredygtige byggeprojekter i fremtiden.

- Jeg er utroligt stolt over at kunne præsentere de nominerede til Bæredygtig Beton Prisen 2021. De er alle tre oplagte kandidater med hver deres vinkel på det bæredygtige både miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton i DI Dansk Byggeri.

 Orientkaj Station

- Metroen binder København sammen på en bæredygtig måde, og på Orientkaj Station har man anvendt betonen på en måde, som inviterer brugerne af metroen ind. Samtidig giver konstruktionen meget tilbage til byen med sit æstetiske udtryk, hvor den nærmest svæver over jorden på sine spinkle ”betonfødder”. Stationen er økonomisk bæredygtig, fordi den er udført til at holde i rigtig mange år, socialt bæredygtig, fordi den er udformet som en tryghedsskabende station, der er lys og åben, og endelig miljømæssigt bæredygtig, fordi man har designet konstruktionen slankt og med fokus på at minimere materialeforbruget, udtaler jurymedlem Lene Espersen, administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder om nomineringen af Orientkaj Station.

 

2_1920Svinkløv Badehotel


Svinkløv Badehotel

- Svinkløv Badehotel er nomineret til Bæredygtig Beton Prisen, fordi bygningen er et helt unikt eksempel på, hvordan man kan bruge beton bæredygtigt i noget, som ellers primært er et træbyggeri. Svinkløv er blevet genopført på en måde, hvor man har udnyttet betonens egenskaber optimalt til at forebygge brand og minimere støj i den nye udgave af hotellet. Gæsterne vil opleve et klassisk badehotel, som det så ud i 30’erne, men på en helt moderne og bæredygtig måde, siger jurymedlem Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark om nomineringen af Svinkløv Badehotel.

 

3_1920Orientkaj StationEnghave Klimapark

- Med Enghave Klimapark har et eksisterende grønt byrum fået ny værdi, men også ny betydning. Den nye park er designet til en million aktive besøgende om året i hundredvis af år og skal samtidig sikre en tørskoet bydel. Området opsamler regnvand både i det daglige og ved 100 års-hændelser, og her spiller betonen en vigtig rolle i forhold til bæredygtighed, fordi den sikrer en ekstrem slidstyrke og samtidig en æstetisk kvalitet, som gør parken til et attraktivt rekreativt område.

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris, som alle kan stemme på via afstemningsmodulet på Dansk Betons hjemmeside indtil den 1. juni 2021. De nominerede til betonbranchens to øvrige priser In-situ Prisen og Betonelement Prisen afsløres senere i maj, udtaler jurymedlem Julian Weyer, arkitekt og partner i C.F. Møller om Enghave Klimapark

 

Stem på dit favoritprojekt nu og frem til den 1. juni

Vinderen af Bæredygtig Beton Prisen offentliggøres til Betonens Prisfest den 22. juni 2021 i Industriens Hus, hvor vinderne af In-situ Prisen og Betonelement Prisen ligeledes offentliggøres.

 

 

Fakta om de nominerede til Bæredygtig Beton Prisen 2021:

 

Orientkaj Station:
Arkitekt: Cobe og Arup (PLH Arkitekter: udførelsesprojekt for stationerne)
Bygherre: Metroselskabet
Rådgiver: Rambøll - Arup
Entreprenør: MetNord (Züblin - Hochtief)
Betonproducent: Unicon
Landskabsarkitekter: Cobe, Sleth og Polyform

 

Enghave Klimapark:
Arkitekt: Tredje Natur
Bygherre: Københavns Kommune, Hofor, Områdefornyelsen Vesterbro
Rådgiver: COWI og Platant
Entreprenør: Hoffmann
Betonproducent: Gammelrand Beton og nor|DC, Wewers

 

Svinkløv Badehotel:
Arkitekt: Praksis Arkitekter
Bygherre: Svinkløv Badehotel
Rådgiver: Henry Jensen
Entreprenør: Hustømrerne mfl.
Betonproducent: Abeo/Industri Beton

Anbefalede artikler