<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Se KADK’s digitale afgangsudstilling med 225 projekter
Se KADK’s digitale afgangsudstilling med 225 projekter

Anton Ling

Se KADK’s digitale afgangsudstilling med 225 projekter


I dag åbner KADK’s afgangsudstilling med titlen SOLUTIONS, hvor 225 nyslåede kandidater fra KADK giver deres bud på hvordan, arkitekter og designere kan være med til at skabe løsninger på de udfordringer, verden står overfor. Med corona-situationen som benspænd har man i stedet for en fysisk udstilling udviklet et nyt digitalt udstillingsformat. 

Arkitekter og designere spiller en central rolle i forhold til at begrænse den CO2-udledning, som eksempelvis skyldes byggeriet og vores forbrug af tøj.

 

Du kan se SOLUTIONS udstillingen her

 

Hvordan sikrer vi bæredygtig afkøling i vores byer? Hvordan kan vi bygge mere i CO2-neutrale materialer? Og hvordan kan designløsninger forbedre sundheden til gavn for den enkelte og samfundet generelt?

 

Årets afgængere har mere end nogensinde favnet udfordringen om at skabe nytænkende, konkrete bud på byggeri og design til en fremtid med knappe ressourcer.

 

Med projektet ’Bio-scaffolds for Urban Greening’ tager arkitekt Ruxandra-Stefania Chiujdea fat på problemet med stigende temperaturer i vores byer. Når bygninger bliver for varme at opholde sig i, vil vi begynde at bruge store mængder energi på at nedkøle dem. Det er dyrt og forurenende. Derfor har arkitekten skabt individuelt tilpassede plantefacader, som kan holde varmen væk fra byens etageejendomme. Facaderne er stativer, som er 3d-printet i nedbrydeligt biomateriale og fungerer som vækstmedium for planter.

 

Ruxandra-Stefania Chiujdea - Bio scaffolds for urban greenning (1)

 

 

Hun er blot en af mange afgængere, der adresserer klimaproblemet på nytænkende vis.

Arkitekt Agnes Josefin Hekla har forestillet sig en fremtid med fødevaremangel i byer og har udviklet projektet ’The Green Structures of Copenhagen’, hvor hun foreslår et gartnerilandskab bygget over byens tage og parkeringsarealer. På baggrund af data om byens arealstørrelser og forbrug kan det teknisk gennemtænkte projekt potentielt gøre København til en selvforsynende landbrugsregion.

 

Agnes Josefin Hekla - The Green Structures of Copenhagen_1920

- Projekterne viser, at vores studerende er dygtige formgivere og tænker radikalt, kreativt og konkret, når det gælder samfundets største udfordringer. Siden 2016 har KADK arbejdet indgående med, hvordan design og arkitektur kan bidrage til indfrielse af FN’s verdensmål, og mens der stadig er store udfordringer på verdensplan, er vi pavestolte over den kreativitet og innovation, der udfoldes her på stedet. Udover at have højt kunstnerisk niveau er årets projekter fremsynede og ansvarlige, siger Lene Dammand Lund, rektor på KADK.

 

Monica Louise Hartivigsen - Bacteria dye - the pigment of the future 2Designer Monica Louise Hartvigsen står bag projektet ‘Bacterial Dye – the Pigment of the Future’. Hun viser, hvordan man i stedet for kemikalier kan anvende bakterier til indfarvning af tekstiler med stærke og klare farver, der modsvarer de syntetiske farver, vi kender i dag. Teknikken er udviklet med inspiration fra bakterieforskning på Danmarks Tekniske Universitet. Metoden er mindre forurenende, bruger mindre vand end traditionel indfarvning og kan skaleres op og bruges i industrien.

 

Alexandra Rendtorff og Amalie Gielov - Healing Product Design in a Neonatal Context_1920

 

Indenfor design har flere kandidater lavet sundsfremmende projekter – eksempelvis Alexandra Rendtorff og Amalie Gielovs ’Healing Product Design in a Neonatal Context’, et møbel som er designet til pleje og omsorg og kan forene det tidligt fødte barn med sin mor fremfor at barnet skal tilbringe de første uger eller måneder af sit liv i en kuvøse.

 

- Udstillingen viser, at de arkitekter og designere, vi uddanner på KADK, er i stand til at frigive et enormt potentiale, siger rektor Lene Dammand Lund.

 

adrian_hildrum_og_ask_aune_-_elvaerksgrunden_2_1920


 

FAKTA om SOLUTIONS

Digital udstilling – ingen fysisk udstilling i år

Indeholder 225 afgangsprojekter

Åbner i dag, torsdag den 3. september

225 afgangsprojekter indenfor arkitektur, design og konservering

 

christel_witthoeft_cortz_-_must_love_1_1600
julie_obel_elkjaer_-_cleanliness_1_1600
emma_heegaard_-_the_grieving_child_-_a_series_of_tools_for_children_in_grief_1_600
christine_bennike_-_et_sanatorium_lofouhta_68deg_nord_-_terapeutiske_bade_1600
emma_birn_-_a_place_to_rest_-_ankomstplads