<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Snøhetta laver stol af recirkuleret plast fra den nordnorske fiskeindustri
Snøhetta laver stol af recirkuleret plast fra den nordnorske fiskeindustri

Snøhetta laver stol af recirkuleret plast fra den nordnorske fiskeindustri


Vores plastikforbrug hører til blandt de helt store klimasyndere. Havene er ved at flyde over med plastik og konsekvenserne for økosystemet kan ses overalt i verden. Dette ressourcespild er tragisk set i lyset af, at det er et materiale, der egner sig perfekt til genbrug.

Fra fiskegarn til nordisk design

Den norske tegnestue Snøhetta og møbelproducenten NCP har derfor sat sig for at gøre op med ressourcespildet ved at omdanne plastik til moderne kvalitetsdesign. Plastikken får de fra en noget uventet front: Den norske fiskeopdrætsindustri.

 

 

Fiskeopdrættere som Kvarøy Fiskeoppdrett og Nova Sea gik deres egen produktion i sømmene for at se, hvorledes man kunne mindske sit klimaaftryk. Efter at have set produktionen og materialeforvaltningen indså de, hvor meget plast i form af garn, rør og reb, der hvert år røg på forbrændingen. Alt dette var materialer, der egnede sig perfekt til genbrug.

 

Hermed var grundstenen lagt for et samarbejde, der nu er resulteret i en stol lavet af recirkuleret plastaffald fra opdrætsindustrien. Denne stol fortæller om rejsen fra affald til nyt nordisk design, og herfra videre ud i genbrugscirklen. For når stolene når enden af deres livscyklus, vil de igen kunne få nyt liv i form af nye og uventede produkter.

 

Stolen, der har fået navnet S-1500 skaber referencer til overflader, farver og håndværk med oprindelse i det nordlige Norge. Stolens skal er lavet af 100% recirkuleret plastaffald, og understellet er lavet af norsk stål, der naturligvis også er recirkuleret.

 

Formen bygger videre på Bendt Winges klassiske R-48-stol, der også produceres af NCP. Målsætningen med dette projekt er at inspirere store industrivirksomheder til at gøre en aktiv indsats for at ændre produktionsmetoderne, så værdifulde affaldsprodukter kan få nyt liv.