Annonce

Fokus på brugervenlighed

Flere år før Novo Nordisk flyttede ind i sit nye domicil i Danmark, indledte de et samarbejde med rådgivningsvirksomheden Struwe & Co. Formålet: at integrere de mest avancerede AV-løsninger på en måde så alle, nemt og hurtigt kan betjene dem. 

Tekst af Tina Toft En fladskærm på over to meters højde med 165" LED display, fuld HD opløsning og et knivskarpt billede – selv i dagslys. Det hænger på væggen i bestyrelseslokalet hos Novo Nordisk og er blot en ud af over 200 teknologiske lækkerheder, som Struwe & Co. har håndplukket i forbindelse med indretningen af det nybyggede hovedsæde i Bagsværd.


- Fladskærmen vejer små 400 kg., så vi måtte specialbygge en konstruktion, der tillader den at svinge ud fra væggen, hvis noget skal repareres, fortæller Hans Struwe, direktør i Struwe & Co. Gennem tre år har Struwe & Co. beskæftiget sig med detaljer som disse ved at kortlægge de fundamentale behov for AV-løsninger.Avanceret teknik – simple løsninger

Alt i alt er der blevet installeret 170 fladskærme fra 42" til 80" og 35 videokonferencesystemer. Specialdesignede motoriserede drejebeslag for skærmløsninger til møderum med skrå vægge og markedets kraftigste high-end digital cinema projektorer til auditoriet, har også været en del af projektet.

- Alle møderum, herunder også auditoriet, er baseret på samme tekniske koncept, der ikke kræver direkte betjening. Brugeren skal blot tilslutte sin laptop, resten sker automatisk, siger Hans Struwe og understreger:


- AV-teknik i sig selv er ikke interessant, det er den værdi teknikken har for den daglige bruger, der er afgørende. Det har også været her.

Hvad har været den allerstørste udfordring? 


- At finde simple og rationelle løsninger til alle medarbejdertyper og at tilpasse det til de høje kvalitets- og æstetikkrav, som Novo Nordisk havde. Derudover er det heller ikke så tit, at man skal tilpasse tingene til en rund bygning. Tidlig start og tæt samarbejde

Hvad har bidraget til, at det er lykkedes?- Muligheden for at være en del af projektet allerede fra starten. Hvis du først involveres undervejs, er alt for mange ting fastlåste, og det er kostbart at ændre på. En forudsætning for optimale løsninger er et tæt og tidligt samarbejde med bygherre og arkitekt. Det giver projektledelsen mulighed for at have et nuanceret beslutningsgrundlag. Samtidig sikrer det en rationel byggeproces, hvor AV-projektet kan indpasses med et minimum af omkostninger.