Annonce

Nyt VELUX ovenlysvindue vinder designpris

 

Den nye generation af fjernbetjente ovenlysvinduer fra VELUX Gruppen er ved uddelingen af Ingeniørens Produktpris 2012 blevet tildelt designprisen, blandt andet fordi VELUX INTEGRA® ovenlysvindue giver et større lysindfald og også bidrager positivt til boligens energiregnskab.


VELUX INTEGRA® består af et elektrisk ovenlysvindue og en kontrolenhed, der bruges til at betjene vinduet og en tilhørende solafskærmning med. Kontrolenheden er udstyret med forudindstillede vejrdata, hvilket gør det muligt at styre vinduet automatisk i forhold til vejret og dermed optimere boligens energiforbrug og indeklima. I hverdagen betyder det, at man via kontrolenheden automatisk kan optimere varmeindtaget og isoleringsevnen i fyringssæsonen og omvendt minimere varmeindtaget og undgå overophedning om sommeren.


I udviklingsprocessen er der lagt vægt på at optimere både designet, teknologien og brugervenligheden i den samlede løsning, hvilket også afspejler sig i dommerkomiteens udtalelse:


”VELUX INTEGRA® vinder designprisen, fordi det er en nænsom og samtidig nutidig opdatering af det kendte VELUX produkt GGL ovenlysvindue. (…) Vinduet er blevet intelligent med bl.a. indbygget regnsensor og en række klimaoptimeringer, der nu gør ovenlysvinduet til mere end et lysindfald, det bliver også en aktiv part i boligens energiregnskab og giver husets beboere en aktiv medspiller i automatisk og styret luftcirkulation.”

 


 

Anerkendelsen vækker glæde hos VELUX Danmark:


”Vi begyndte året med at introducere vores nye generation af ovenlysvinduer, og nu kan vi slutte året af med at modtage en flot pris for produktets intelligente design. Det er et skulderklap til de mange involverede parter, og derudover sender designprisen også et vigtigt signal om, at selv på velkendte produkter som vores ovenlysvinduer står udviklingen bestemt ikke stille,” siger Jesper Salskov Jensen, direktør for VELUX Danmark A/S og fortsætter:


”Det er glædeligt, at dommerkomiteen lægger vægt på, hvordan VELUX INTEGRA® bidrager til boligens energiregnskab og forbedring af indeklimaet og herunder også den naturlige ventilation, da det har været hjørnestene for os i forbindelse med tilblivelsen af den nye ovenlysgeneration.”


Udviklingen af VELUX INTEGRA® er foregået hos VELUX Gruppens udviklingsafdelinger i Østbirk ved Horsens og i hovedkvarteret i Hørsholm. Den nye fjernbetjente serie af intelligente ovenlysvinduer kom på markedet i Skandinavien i foråret 2012 og vil i løbet af de kommende år komme på markedet i resten af Europa.