<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vinder af Festugens arkitekturkonkurrence: Håndsprit og fællesskab
Vinder af Festugens arkitekturkonkurrence: Håndsprit og fællesskab

Vinder af Festugens arkitekturkonkurrence: Håndsprit og fællesskab


De to unge arkitekter Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle har vundet arkitekturkonkurrencen ”Gearet til Storby” med et projekt Saanitizing Territories’, der tager afsæt i årets coronapandemi og er med til at vise, hvordan arkitektur kan bidrage til, at vi sikkert kan nyde hinandens selskab – både i og uden for Festugen.

”Projektet slår koncept og tone an med lige dele fest, fællesskab og kontant samfundskommentar indrammet i et smukt udtrykt forslag.”
 
Sådan starter juryen deres begrundelse for, hvorfor arkitekterne Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle og deres projekt ’Saanitizing Territories’ er vindere af Festugens arkitekturkonkurrence samt præmiesummen på 75.000 kroner.  
  
Projektet er en arkitektonisk afspritningsstation, der både gør plads til fællesskab og Festugestemning, men samtidig sikrer, at vi ikke glemmer, at vi alle har et ansvar for vores fælles sundhed. Et fysisk statement, der markerer en ny virkelighed.
 
De to unge arkitekter glæder sig til at se, hvordan projektet kommer til at bidrage til årets Festuge i et år, der er blevet et usædvanligt et for hele kloden.
 
- Vi er meget, meget glade og stolte over at have vundet Aarhus Festuge 2020’s arkitektkonkurrence. Det er et særligt og betydningsfuldt skulderklap for os. Vi har alle et ønske om, at vi snart igen kan samles på ’den anden side’ af det pandemiske forår, og derfor er det også vores forhåbning og forventning, at projektet bliver et nyt, midlertidigt samlingspunkt under Aarhus Festuge 2020, siger Victor Hauerslev Munch.
 


Projektets styrke er ifølge Festugedirektør Rikke Øxner dens evne til at kombinere en af tidens store udfordringer med selve DNA’et i Festugen.
 
- Det er inspirerende at se, hvordan de to arkitekter formår at kombinere sikkerhed, byrum og fællesskab i ét arkitektonisk projekt – tre ting, der i år er vigtigere end nogensinde for Festugen. Projektet er født ud af vores tema ’In It Together’, og vi glæder os til at se, hvordan fællesskabet kommer til at trives omgivet af det, der i år er det nye guld – håndsprit, siger Rikke Øxner.
 
Når projektet er opbygget i Sydhavnskvarteret, vil poser med håndsprit hænge fra væggene – til fri afbenyttelse for alle gæster. Det betyder samtidig, at afspritningsstationen aktiveres i det øjeblik, den tages i brug, og dermed er i konstant forandring under hele Festugen.
 
- Det agerer som en kærlig påmindelse om, at vi alle fortsat kan gøre en stor forskel og selv må tage aktiv del i at gøre denne forskel før, under og efter epidemiske udbrud, fortæller Jacob Billesbølle.
 
Udover vinderen er fem øvrige projekter blevet præmieret med 5.000 kroner hver.

 

Læs dommerbetænkning og de fulde projektbeskrivelser for vinderprojektet og de fem præmierede projekter her