Annonce

Smidig byggeproces med præfabrikerede altaner

 

 

Præfabrikerede altanelementer fra Windoor gjorde det lettere for entreprenøren at overholde tidsplanen, da 726 altaner skulle udskiftes i forbindelse med helhedsrenoveringen af Løvvangen i Nørresundby.

 

Tekst af Stine Dahl

 

Allerede i projekteringsfasen kom Windoor med idéer til, hvordan man kunne optimere processen, så beboerne i ejendommen blev berørt så lidt som muligt.

 

Læs mere om altaner

 

Det oprindelige tilbud lød på en traditionel konstruktion af altanerne på byggepladsen, men Windoor foreslog, at de flyttede dele af produktionen ud på deres fabrikker for at gøre processen mere smidig og kvaliteten bedre. Altanelementerne blev skabt i tæt samarbejde mellem Windoor og tømrerne på projektet.

 

- Det tætte samarbejde med entreprenører og arkitekter har været en del af vores grundlag de sidste 20 år. Vi har derfor stor erfaring i, hvordan man optimerer processer, udtaler Windoors salgs- og markedschef Michael Jensen.

 

Lettere at overholde tidsplanen

Der er ofte en meget stram tidsplan i byggesager som Løvvangen, hvor der er rigtig mange lejligheder. Det betyder, at det er vigtigt at optimere på effektivitet.

 

Man sparer tid ved at bruge præfabrikerede elementer, fordi elementerne kan laves på fabrikker og bare skal samles og monteres, når de ankommer til byggepladsen.

 

- Der skulle afleveres en ny opgang hver 14. dag. Ved at benytte præfabrikerede elementer lykkedes det entreprenøren at overholde alle deadlines, fortæller Michael Jensen.

 

 

Forbedret logistik på byggepladsen

De præfabrikerede elementer havde også en pladsbesparende funktion, som havde betydning for logistikken. På store byggepladser, hvor der er mange processer i gang på samme tid, kan det være en logistisk udfordring at have for mange materialer til at ligge og fylde på pladsen.

 

- Istedet for at have tre bunker med aluminiumsprofiler, stål og beklædningsplader, kan man nøjes med en enkelt bunke med færdige elementer. Det gør arbejdet for tømreren meget lettere, fortæller Michael Jensen.

 

Bedre kvalitet og mindre efterarbejde

Der vil desuden være et meget lille behov for efterbehandling af altanerne på det færdige byggeri.

 

Ikke mindst fordi, kvaliteten af de færdige altaner forbedres, når de laves under kontrollerede forhold på en fabrik.

 

Der er meget bedre arbejdsforhold, når man bygger elementerne på en fabrik. Alt laves i en opvarmet hal, hvor materialerne ikke tager skade. Der er større support af medarbejderne under produktionen, og alt det rette værktøj er lige ved hånden. Produktet bliver mere præcist og tolerancen mindre, forklarer Michael Jensen.

 

Projekt Fakta

Bygherre: Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 12

Totalrådgiver: Kærsgaard & Andersen A/S

Hovedentreprenør: Arne Andersen Vrå A/S

Altanleverandør: Windoor

Opgavens omfang: Udskiftning af  726 åbne altaner med udvidede, lukkede og glasinddækkede altaner med udgangspunkt i Windoor system 800.