Teglskaller fra Komproment var det rette valg til ny ungdomsboliger i Aarhus

Komproment blev valgt som leverandør, da Dansk Boligbyg A/S for første gang ville arbejde med teglskaller – det sikrede en økonomisk fornuftig løsning, der får toppoint rådgivningsmæssigt og på bæredygtighed

Tekst af Tim Panduro

Markedet blev afsøgt ekstra grundigt, da Dansk Boligbyg A/S som totalentreprenør på en stribe ungdomsboliger på Katrinebjerg i Aarhus skulle vælge facadeleverandør. Arkitekten havde i konkurrencen projekteret teglskaller på halvdelen af facaderne i stedet for traditionel skalmuring – og efter nøje granskning faldt valget på typen Pantheon i nordisk rød fra danske Komproment.

- Vi indgik samarbejde med Komproment om levering af både teglskaller og det bagvedliggende alusystem på grund af deres engagement, drive og lyst til at arbejde sammen hen imod et fælles mål, siger Thomas V. Nielsen, der er projektleder i Dansk Boligbyg A/S,.

Han er yderst tilfreds med samarbejdet.

- Selvom der egentligt kun var tale om, at vi købte leverancen af nogle produkter, så har man hele tiden følt at vi nærmere købte et decideret "projekt", indeholdende en hel masse sparring, know-how og engagement, siger han og roser blandt andet evnen til at levere just-in-time og viljen til at deltage i gennemgangsmøder og levere materialeprøver.

 


Læs også: Priserne vælter ned over Komproment


Regn ingen hindring
Efteråret 2019 har været det vådeste nogensinde, men det har ikke påvirket arbejdet. I modsætning til traditionel skalmuring er man nemlig ikke lige så afhængig af vejret.

- Vi har ikke haft en eneste vejrligsdag på facadearbejderne. Vores dygtige facademontører har på dage med dårligt vejr kunne koncentrere sig om, at montere aluminiumsvinklerne på bagmuren. Efterfølgende har vi kunne isolere, lægte og montere tegl, når vejret tillod det, siger Thomas Nielsen.

- Så selv om facadesystemerne typisk er dyrere end en traditionel skalmuring, er det totaløkonomisk et yderst interessant alternativ til skalmuring, når man kigger på blandt andet byggehastighed og udgifter til udtørring, siger projektlederen, der også skulle overholde en stribe materialekrav, fordi byggeriet skulle certificeres til DGNB Guld.

- På dette område scorer systemet top-point. Teglskallerne, isoleringen og aluminiummet kan demonteres og genbruges om 100 år, siger han.

Hos  Komproment er man også glade for samarbejdet.

- Samarbejdet med  Dansk Boligbyg A/S har været eksemplarisk, og vi er altid glade for at arbejde på projekter, der har fokus på bæredygtighed og cradle-to-cradle. Det ligger nemlig 100 procent i tråd med vores egen filosofi for virksomheden, siger Kim Kristenen fra Komproment.

Læs også: Kim Kristensen fra KOMPROMENT: Bæredygtighed ligger i vores vores DNA

Kontaktinformation