scan convert

Få 360 graders sikkerhed i projekteringen

 

Projekteringer og statiske beregninger i tilbudsfasen er nøglen til et oplyst grundlag i tilbudsfasen, frem for at stå med en vunden kontrakt og et uoplyst grundlag, mener rådgiver- produktionsvirksomheden Scan Convert.

 

Tekst af Malene K. Holm. Fotos: Scan Convert

 

jes_boJes Bo, Scan Convert

Hos rådgiver- og produktionsvirksomheden Scan Convert vil man gerne slå et slag for, at byggebranchen i fællesskab bliver bedre til at få beregninger ind i forprojekteringen. Jes Bo Rennebod, CEO i Scan Convert, oplever, at der både er et behov og en spirende lyst bredt i branchen til at ændre på tilbudsprocessen.

 

– Vejen frem er, at man bliver bedre til at granske tilbudsgrundlaget og priserne for at se, om det er rent faktisk kan projekteres. Fordi det skaber et problem, når løsningerne bliver specificeret ned i hver mindste detalje. Så bliver det kun et spørgsmål om at komme med den billigst mulige løsning,  siger Jes Bo Rennebod:

 

– Vi vil hellere have tid til at lave en gennemarbejdet forprojektering, der giver en større tryghed i byggeprocesserne og bedre økonomi.

 

Lad os få en anden kultur

Hvis man i byggebranchen i fællesskab kunne ændre på kulturen omkring tilbudsgivning, kan man nå langt, mener rådgiveren:

 

– Man kunne begynde i de offentlige udbud med at honorere for beregningsdelen i tilbuddet, hvis entreprenøren samtidig kan fremsende dokumentation på, at beregningerne er udført.

 

– Det ville starte en kulturændring og et paradigmeskift, som helt naturligt kan give langt bedre byggeprocesser for alle - og færre problemer i selve byggefasen. Og herfra kunne det inspirere til at ændre processen i de private byggerier også.

 

Læs også: Camilla van Deurs: Arkitekturåret er en gave til byggebranchen

 

Det giver en bedre økonomi at projektere på forkant

Hos Scan Convert samarbejder man tæt om forprojektering og beregninger med entreprenørerne, der også kan se fordelen i at projektere på forkant.

 

– Hele forarbejdet giver entreprenøren en sikkerhed, så man ikke risikerer at tabe opgaver på forkerte beregninger. Det giver også muligheder for at kunne nå at tænke i nye baner for løsningerne. For selv om man plejer at gøre det på en bestemt måde, er det jo ikke sikkert, at den løsning ikke kan være anderledes, siger Jes Bo Rennebod:

 

– Vi er innovative og arbejder med forprojektering i byggeprojekter af vidt forskellige størrelser. Ofte er det ret bundne opgaver, hvor man skal nå frem til et fælles resultat, der skal bruges i tilbudsgivningen. Men hvis vi kan påbegynde samarbejdet ret tidligt i processen, så giver det os tid til at udvikle de bedst mulige løsninger. Så bliver det heller ikke kun standarder. Fordi selvom noget ikke er bygget før, er det ikke ensbetydende med, at nye tiltag ikke kan være bedre.

 

– Når vi projekterer, påtager vi os hele projekteringsansvaret og har en rådgiverforsikring. Når vi samtidig også selv kan producere produktet og stålkonstruktioner i vores virksomhed, kan vi give kunderne 360 graders sikkerhed.

Kontaktinformation

  • Scan Convert A/S
  • Svendsagervej 8, 5240, Odense NØ
  • Tlf: 66 10 91 01
  • Web: https://absorb.dk/
  • Email: