Altan6

Altanfirma med sans for detaljen

Altan.dk blev etableret i 2006, med en drøm om at professionalisere et marked, som, på daværende tidspunkt, var nærmest ikke eksisterende. Meget er sket på de 15 år.

 

Fra nødvendigt onde, til forventet livsstil

For 15 år siden var det sjældent at se ordet "altan" i ejendomsmæglernes salgsannoncer. Hvis man var så heldig at bo i en ejendom med altaner, var ejendommen ofte født med dem, og det betød udgifter til vedligehold af altanerne, som ofte var for små til at være brugbare. Det står i skærende kontrast til i dag, hvor "altan" i en årrække har været det absolut mest søgte ord på boligsiden.dk

 

Der er sket meget på de 15 år. Foruden at være blevet en populær udvidelse af lejligheden, som kan være en mindre formue værd, er altaner rykket helt op i toppen af den politiske dagsorden i flere byer. Politikere går nu ligefrem til valg på, at love flere eller færre altaner. Nogle ønsker at tilbyde borgerne det bedste byliv muligt, mens andre vægter byens originale udtryk højest - et ønske som ikke er foreneligt med moderne altaner, i deres optik.

 

Meget mere end en "stålkasse"

"Det er ikke sjældent at se altaner blive beskrevet som "standardiserede stålkasser som er klisteret tilfældigt på bevaringsværdige facader..". Og lad det være sagt med det samme; der findes uheldige eksempler på altaner, som aldrig burde være blevet hængt op. Men ligesom det er med så meget andet, så koster det ekstra når altaner skal specieldesignes og selvom mange foreninger har gode intentioner, så ender det ind imellem med, at den billigere løsning vælges i sidste ende", - fortæller Ulrik Knudsen, marketingchef i Altan.dk. 

 

Bor man i en ejendom med mange detaljer på facaden, er det altså ikke ensbetydende med, at man ikke kan drømme om at åbne døren ud til en brugbar altan som ikke skæmmer den oprindelige arkitektur. For ligesom der findes eksempler på uheldige altaner i bybilledet, findes der også talrige smukke altaner, som bibeholder æstetikken. Indenfor de seneste 4-5 år, er der desuden kommet yderligere fokus på altanernes design og i Københavns Kommunes seneste altanretningslinjer fra 2016, bliver der da også stillet langt større krav til dette.

IMG_5113
IMG_5109
IMG_5135
 
 

Altaner kræver sans for detaljen

Et altanprojekt handler om så meget mere, end blot at etablere altaner på en flad facade. Det er handler om at transformere et hjem og om at efterlade nogle løsninger, som ikke skæmmer, men derimod underbygger altanens herlighedsværdi. "Nye lysninger, radiatorer og rørføring, integrationen mellem stuegulv og altan, malerarbejdet og reetableringer udvendig på facaden. Vigtige detaljer, som vores kunder skal kigge på hver dag og som vores montører derfor gør en dyd ud af at efterlade så tilfredsstillende som muligt", - fortæller Ulrik.


"Med altanen er vores lejlighed blevet en anden. Det, at kunne lukke døren op og være i vejret, er vidunderligt. Derudover er en altan jo et halvoffentligt sted, så jeg ser og hører gadelivet, som jeg ikke før har kunnet. Det er en hel metamorfose, vores lejlighed har undergået, ved bare en lille platform ude i luften." Således beskriver Birgitte hendes nye liv med altan, som hun og hendes mand Janken for nylig har fået monteret på deres herskabslejlighed på Østerbro i København, med et væld af gamle smukke detaljer. 

 

Læs hele interviewet med Birgitte og se flere billeder fra deres flotte lejlighed her.

 

Kontaktinformation

  • Altan.dk
  • Æblegården, Næstvedvej 60, 4180, Sorø
  • Tlf: +45 70 70 20 18
  • Web: https://www.altan.dk/
  • Email: kontakt@altan.dk