Tower of Wind

Åbent tårn i Tower of Wind

 

Hele sommeren har stået i arkitekturens tegn – og med bæredygtighed som guideline har CLT tiltrukket sig arkitekternes opmærksomhed.

 

På Ofelia Plads i det centrale København ved Skuespilhuset står en af de mest markante pavilloner, Tower of Wind, opført for at være med til at fejre København som arkitekturhovedstad 2023.

 

1693811308-5ru-IMG_6954
Stadsarkitekt Camilla van Deurs ved indvielsen af Tower of Wind. Foto CLT Denmark.

 

Tower of Wind er skabt i CLT og er et resultat af et samarbejde mellem den verdenskendte arkitekt, Anna Maria Indrio, kunstneren Simone Aaberg Kærn og Per Thomas Dahl fra CLT Denmark A/S.

 

Tårnet er et vartegn for den hastigt stigende interesse for at bygge i bæredygtige materialer. Der er nemlig grænser for, hvor meget byggerier i dag og i morgen må belaste klimaet. Her er CLT et godt valg, fordi det under væksten optager CO2 og lagrer det i sig. Et bæredygtigt materiale, der giver arkitekterne plus på kontoen, inden de går i gang med CO2-regnskabet.

 

Byg bæredygtigt med CLT

... er derfor tema på et ”Åbent Tårn”-arrangement, som CLT Denmark er medarrangør af den tirsdag den 12. september kl 12.00 – 18.00 på Ofelia Plads 6 i København.

 

CLT Denmark præsenterer her CLT’ens egenskaber og vise eksempler på de mange anvendelsesmuligheder. CLT Denmark har bygget sommerhuse og villaer i CLT, men i dag domineres ordrebogen af institutioner og større boligprojekter, ligesom CLT Denmark i øjeblikket er involveret i byggeriet af et af Europas højeste huse i træ, nemlig det 20-etagers byggeri, Træ, på Aarhus Havn.

 

Sæt farve på træværket – og beskyt det

Virksomheden All Remove er med arrangør og viser med Trælasur en unik måde til at skabe farverige og kreative træbyggerier. Og de har også bud på, hvordan man kan beskytte træoverflader mod alt fra graffi  ti til alger og andet smuds.

 

Endelig blandt praktikerne kan man møde eksperter fra Carl Ras og EuroTec, der deler ud af deres viden om beslagsystemer til træbyggeri og viden om at projektere træbyggerier i BIM.

 

TOW - indoor

 

Kunsten og arkitekturen

Men selvfølgelig bliver det smukke tårn ikke kun fejret i praktikkens tegn. Midt på eftermiddagen vil kunstneren Simone Aaberg Kærn fortæller om kunst-installationerne på og i Tower of Wind på sin engagerende og fortælleglade facion.

 

Også arkitekten Henning Frederiksen, der har arbejdet sammen med Anna Mari Indrio om Tower of Wind, vil kigge forbi og fortælle om den arkitektoniske vision, der ligger til grund for træbyggeriet.

 

Endelig vil direktør Per Thomas Dahl fortælle om CLT’ens gennembrud i Danmark – og den klimarejse byggebranchen er på.

 

Se det fulde program her.

 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk