årets byggeri

Årets erhvervsbyggeri er i CLT

Hotel GSH – Green Solution House på Bornholm – kåret til årets byggeri i kategorien erhverv. Det er blandt andet blevet et fyrtårnsprojekt i kraft af den meget synlige og karakteristiske anvendelse af træ – og CLT-elementer

 

Årets Byggeri er en præmiering af de bedste og vigtigste byggerier, som via deres arkitektur og udtryk sætter deres særpræg på de samfund, hvor de er placeret, men som også er interessante fra en byggefaglig vurdering. Prisen, som er stiftet af Magasinet Byggeri, har været uddelt i 25 år, og Årets erhvervsbyggeri er blevet Hotel GSH på Bornholm.

 

- GSH er et byggeri som er blevet skabt af ildsjæle. En hoteldirektør med engagement og ambitioner om grønt byggeri, og hertil dygtige entreprenører og arkitekter, der med Hotel GSH har været pionerer for det klimavenlige og svanemærkede konstruktionsmateriale CLT, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, der er leverandør at den CLT, der visuelt karakteriserer Hotel GSH.

 

Han fremhæver, at alle der har været med på projektet er danske firstmovers, som har været med til at åbne det danske marked for CLT.

 

 
4BB85CD4-78A7-475E-9BAD-C151CF95A779

 

Ny fløj i CLT-elementer markerer sig flot og i opdateret CO2-venlig udgave ud til stranden. FOTO: GSH/CLT-Denmark

 

Banebrydende byggeri

Hotel GSH er allerede kendt som et af Europas absolut mest banebrydende hotel- og konferencecenter. GSH betyder Green Solution House, så de grønne ambitioner ligger i navnet, og byggeriet har fra start skilt sig ud ved at være bygget med bæredygtighed og ansvarlighed med fokus på CO2-emission og økologi.

 

Stort set alle dele af byggeriet er bygget og beklædt med træ, og man kan som gæst med god samvittighed indtage hotellets nye væreslsesfløj i CLT, hvor der er kælet for indeklimaet og den atmosfære, som præger byggeri i træ.

 

- Som leverandør af det eneste konstruktionsmateriale med Svanemærke på det danske marked, er vi naturligvis stolte over den nye værelsesfløj, hvor et byggeri i træ føjer sig naturligt ind i landskabet på en stor naturgrund op ad en skov og en fristende sandstrand, fortæller Per Thomas Dahl.

 

CLT Denmark har i dag flere års erfaring med CLT, og de klimamæssige egenskaber og de suveræne CO2-egenskaber har fyldt meget i den offentlige diskurs om anvendelse af CLT i dansk Byggeri. Det har været brugt i mange år i vores nabolande, men først nu ser det ud til, at der er kommet et gennembrud i Danmark.

 

- Det grønne er godt, men jeg har også lyst til at fremhæve de gevinster, vi ser ved anvendelse af træ i stedet for tungere konstruktionsmaterialer. Det er populært i de efterhånden mange projekter, vi er involveret i, fordi det er håndterbart – altså nemt at arbejde med, har høj præcision, og de lette CLT-elementer sætter sit positive præg på byggepladsernes logistik, siger Per Thomas Dahl.

 

Gennembruddet for CLT bliver i det nye år meget synligt, når CLT Denmark leverer CLT til det første danske højhus i træ på havnen i Aarhus. Når det står færdigt, vil det blive blandt top 100 højeste træhuse i verden.  

Kontaktinformation