Ridesalen efter renovering

Aggersvold Gods er indstillet til Renoverprisen

Renoveringen af Aggersvold Gods er spektakulær. Da godset blev til hotel og konferencecenter byggede man værelser i CLT i den historiske ridesal. Værelserne har med masser af træ et dejligt indeklima og herfra er der adgang til en indbydende atriumgård under ridesalens tag.

 

Aggersvold Gods er med i kapløbet om at vinde Renoverprisen 2024. Prisen uddeles af Grundejernes Investeringsfond og den filantropiske forening Realdania. Formålet er, som det hedder ”at hylde den gode renovering og give renovering den synlighed og anerkendelse, som disciplinen fortjener”.

 

Det moderne Hotel & Konferencenter Aggersvold Gods er indstillet, fordi renoveringen er et godt eksempel på en transformation af et historisk byggeri til en helt ny funktion. Det er gjort med anvendelse af CLT, som er en fornybar ressourcer med et lavt klimaaftryk.

 

- Det er en meget ærlig transformation, hvor nybyggeriet i princippet adderes til det eksisterende byggeri, der fremstår som oprindeligt. Yderligere har man valgt at synliggøre materialet CLT, som understreger det aktive valg af et materiale, der giver et godt indeklima, fortæller direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark og fremhæver det lange atium mellem værelserne, der har sit eget liv og funktionalitet og er blevet et attraktivt område, der indbyder til netværk og samtale.

 

IMG_3377
Værelse på 1. sal med ovenlys og masser af træ 

 

For CLT Denmark er det vigtigt at slå et slag for anvendelse af CLT i renoveringsprojekter. Det er ikke nyt for virksomheden, der blandt andet også har været involveret i renoveringen af Nyborg Slot og Kuglegården på Holmen i København.

 

Renoverprisen har været uddelt i mere end ti år. Den imødeses i dag med særlig interesse, fordi der generelt er mere fokus på renovering af eksisterende bygninger, fremfor at rive ned og bygge nyt. Simpelthen for at reducere klimapåvirkningen fra byggeri og spare på ressourcerne.

 

Projekterne bliver vurderet på baggrund af seks hovedkriterier i form af eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur. På den måde favner Renoverprisen hele processen bag et vellykket renoveringsprojekt anno 2024. 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk