6M1A8393

Boligbyggeri vil vende sig mod mere træ

CLT Denmark tror på, at et stillestående marked for boligbyggeri inden længe vil rejse sig - og at træbyggeri vil fylde mere fremover. Tømrermestrene har nemlig ligesom arkitekter og store bygherrer fået øje på mulighederne i CLT og limtræ.

 

Både det professionelle og private marked i Danmark banker på for det klima- og ressourcevenlig materiale CLT. Der skal leveres klimaregnskab, og ambitiøse arkitekter og bygherrer på store som små byggerier er i dag sporet ind på CLT og limtræ.

 

Som andre konstruktionsmaterialer er heller ikke CLT på hylderne i de danske byggemarkeder, hvor tømrermestrene har deres gang. Men det betyder ikke, at byggecentrene overser CLT. Tværtimod mærker  CLT Denmark allerede, at der også her bliver efterspørgsel efter service og rådgivning om CLT.

 

IMG_4381
Sommerhus under konstruktion på Falster

 

CLT og læring

- Vi har i CLT Denmark længe påtaget os en rolle i forhold til at rådgive om anvendelse af CLT. Vi får også forespørgsler og giver masser af hjælp til husbyggere og små entreprenører, der vil prøve det nye materiale, fortæller direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, som altså er parate til at åbne døren for god og effektiv rådgivning til fx tømrermestre og mindre bygherrer.

 

- Som leverandør af markedets bedste CLT er vi solidt involveret i projektering og montering. Vi er en af landets mest erfarne virksomheder indenfor CLT og massivtræ, og det er naturligt at stille sig til rådighed med uddannelse og læring. Det gør vi på de store projekter, og det vil vi også optimere i forhold til de rigtig mange tømrermestre og husbyggere, der vil i gang med at arbejde med det præcise, lette og håndterbare konstruktionsmateriale.

 

CLT Denmark har i de sidste fem år været godt omkring i byggeriet med såvel små og store projekter. På referencelisten ser man TRÆ i Aarhus, som er Danmarks højeste træhus, og virksomheden har været involveret i projektering, montering og et stort logistikarbejde på mange andre store projekter, som ellers normalt bliver håndteret via arkitekter, ingeniører og entreprenører.

 

Gang i boligbyggeriet

CLT Denmark forventer travlhed, når der atter kommer fart på boligbyggeriet. Det kan  potentielt blive et stort CLT-marked blandt de mange mindre tømrer- og entreprenørvirksomheder.

 

- Vi har bygget mange sommerhuse, parcelhuse og rækkehuse i CLT allerede. Og det er et marked, som opstår uden om de traditionelle typehusfirmaer. Dem savner vi således fortsat at få på banen i forhold til CLT, siger Per Thomas Dahl.

 

IMG_3706
Rækkehuse i to etager i Skousbo

 

I øjeblikket har CLT Denmark gang i sommerhuse i både Danmark og Sverige, og i Sorø er der netop afleveret et parcelhus i to etager i CLT men med en teglmur som beklædning. I løbet af kort tid vil et større rækkehusprokjekt i Skousbo blive afsluttet, og eksemplerne vil bidrage til at øge interessen for CLT til boligformål.

 

L1000990 copy
Bolig i Hornbæk

 

- Det var faktisk også her vi begyndte, nemlig med at bygge sommerhuse og mindre tæt-lave byggerier. Vi har siden prøvet brudt rekorder i højden og bredden og i skala, som ikke før er blevet afprøvet i træ, fortæller Per Thomas Dahl, og tilføjer:

 

Træ med plusværdi for klimaet

- Træ er et superpopulært materiale. Det dufter godt og giver et behageligt indeklima. Og så er træ dejligt at røre ved og se på. Det er denne oplevelse, som de fleste mennesker har af byggeri i træ, og nu er chancen for at få drømmene opfyldt. Som en ren plusværdi ved også at bo grønt og klimavenligt. 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk