ambercon-treecrete-element

CLT bliver en del af ny betonløsning

Det er blevet en sand hybrid, som betonfabrikken Ambercon barsler med, og CLT Denmark leverer CLT til det element, som Ambercon satser sin fremtid på.

        

Betonfabrikkens Ambercons ejer Torben Enggaard har ikke lagt skjul på, at beton må finde sammen med træ om en hybrid fremtid. Han blev for et par år siden en del af ejerkredsen i CLT Denmark, og Ambercon har sideløbende arbejdet på at skabe et hybridt element af beton, tegl og træ i form af CLT. Det er nu blevet præsenteret.

 

- For CLT Denmark er det naturligvis meget spændende at følge produktudviklingen, og bidrage med viden om anvendelse af CLT. Den hybride løsning skal jo være bæredygtig på flere måder. Såvel styrke som klimaregnskab skal være i orden, fortæller direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, der er involveret i projektet som leverandør af CLT.

 

clt bagvæg

 

Selve elementet bliver til i præfabrikation med en forplade i tegl og beton og en bagplade i CLT og med isolering imellem.

 

- Produktet udtrykker de ambitioner, som vi i CLT Denmark har mødt hos Torben Enggaard. Ønsket om at skabe en hybrid er blevet mere og mere udtalt, og Torben Enggaards vision om, at betonbranchen ikke ville kunne flytte sig hurtigt nok uden større integration af træ, kan vi kun billige, siger Per Thomas Dahl.

 

CLT Denmark har siden virksomheden introducerede CLT på det danske marked været involveret i stort set alle typer af byggeri. Det danske marked var skeptisk fra start, men der er nu nu kommet hul på bylden, og der er i dag god efterspørgsel efter CLT.

 

CLT Denmark har bygget enfamiliehuse, rækkehuse i etager, børneinstitutioner og skoler og deltaget i renoverings- samt udvidelsesopgaver som Nyborg Slot og på Holmen, hvor der blev bygget to etager ovenpå en eksisterende bygning. Lige nu er der gang i de første leverancer til et kontorhøjhus på 20 etager i træ, der bliver blandt verdens højeste. I alle sammenhænge er det CO2-aftrykket, der er i fokus, men også CLT’ens lavere vægt og håndterbarhed har gjort materialet populært på byggepladserne.

 

- De store gevinster i forhold til proces og logistik bliver mere og mere bundfældet i branchen. De oplagte fordele ved CLT er, at man med få og præcise leverancer får en gevinst i toppen af grønne CO2-aftryk og en konkurrencedygtig økonomi, slutter Per Thomas Dahl.

Kontaktinformation