Shelters 1

Design Shelters i CLT som nye læringsrum i den fri natur

Mange forbinder de populære udendørs sovepladser, shelters, med åbne, overdækkede sengelejer dybt inde i den grønne skov. I Kgs. Lyngby indgår fire shelters omkring en bålplads i LIFE Fondens nye udelæringsrum til LIFE Campus.

 

Fire store shelters i unikt design placeret omkring et bålsted i en lysning i en lille fredsskov i Kgs. Lyngby er designvirksomheden Kvorning Designs nye take på udendørs læringsrum til skoleklasser. Ved siden af Vilhelm Lauritzen Architects’ prisbelønnede arkitektur med indendørs læringsfaciliteter og professionelle labs kan landets skoleelever nu også deltage i LIFE Fondens naturvidenskabelige tilbud i urørt natur.

 

Det er CLT Denmark, der står bag basiskonstruktionen i de nye shelters. CLT Denmark blev involveret aktivt i opgaven med de lette og håndterbare elementer i CLT, der blev bygget sammen sammen midt inde i den lille skov.

 

- Det har været en sjov oplevelse at dele vores viden om CLT-elementer og vise, at CLT har mange anvendelsesmuligheder. Det er et fleksibelt materiale - et oplagt valg som et moderne, grønt CO2-venligt byggemateriale, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark. 

 

Shelters 2

 

Kvorning Design viser i Kgs. Lyngby et godt bud på moderne shelters af CLT beklædt med tagpap og lameller i lærk. Foto: Thomas Rafn-Larsen

 

Et moderne alternativ til traditionelle shelters

Det udendørs læringsrum, som dannes af fire shelters, vil forhåbentlig inspirere rundt omkring i kommuner og hos naturforvaltere til at tænke sådanne shelters ind i deres strategi for udbygning af naturområder. Det håber man også i CLT Denmark.

 

- Det er de senere år blevet populært med trekking mellem shelters, og jeg håber, at mange vil finde inspiration i de shelters, som Kvorning Design har skabt. De er både smukke, praktiske og allerede populære eksempler på fremtidens shelters, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

 

Kvorning Design fremhæver designet som minimalistisk og med dynamiske, geometriske former. Konstruktionen med CLT-elementer er udvendigt beklædt med en mørk tagpap dækket med lameller i lærk. 

 

Kontakt

Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, telefon 6195 3354 mail ptd@clt-denmark.dk www.clt-denmark.dk

 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk