Snit af Fyrtårn på Ofelia Plads

Et fyrtårn i CLT tager imod arkitekterne

Med flere projekter, herunder et ”fyrtårn” i CLT på Ofelia Plads centralt i København, er CLT Denmark godt med blandt de markante og miljørigtige bygværker, der møder de besøgende arkitekter denne sommer. Det er bygninger, der fortælle en inspirerende historie om grønt byggeri, som vi bygger det i Danmark.

 

- Det handler om CO2 og begrænsning byggeriets klimaaftryk. Derfor er CLT Denmark meget synligt engageret i de arkitekturbegivenheder, der inden længe slår sig ud i København, fortæller Per Thomas Dahl, direktør i CLT Denmark og fortsætter:

 

- Som leverandør af klimavenligt CLT er vi med på flere projekter. Heriblandt det klimamæssige fyrtårn – the Tower og Wind – som er designet af arkitekten Anna Maria Indrio, og hvor også Danmarks Meterologiske Institut er med for at formidle viden om klima, vejr og vind.

 

The Raft + TOW i CLT
To af de projekter i CLT som repræsenterer CLT Denmark

 

 

Tower of Wind

Bygværket på Ofelia Plads bliver kaldt the Tower of Wind og står klar til at møde et nysgerrigt publikum fra den 11. juni.

 

Det er en moderne, klimavenlig fortolkning af det antikke meteologiske observatorium Horologium i Athen.

 

I sin moderne udgave er der tale om materialemæssige bæredygtighed med det reproducerbare byggemateriale CLT.

 

The Tower of Wind er et slankt, enkelt og bæredygtigt byggeri, som består af et ottekantet rum, let skrånende mod toppen. Det er cirka 4,5 meter i diameter og ved at vippe de otte meter lange paneler formet i ét stykke, samler blikket sig i toppen med udsyn til himlen.

 

Ofelia -TOW
 
Snit af The Tower of Wind, som kan ses på Ofelia Plads i København frem til starten af oktober

 

Panelerne er lavet af CLT, krydslaminerede træplader med høje statiske egenskaber og ikke mindst grønne egenskaber.

 

- Der er bud efter CLT. Det er også tilbagemeldingerne fra Arkitektur-Biennalen i Venedig. Her er CLT Denmarks Tower of Wind allerede blevet præsenteret på plancher blandt en række øvrige bud på bæredygtigt byggeri med CLT, fortæller Per Thomas Dahl og tilføjer:

 

- Interesse for CLT handler om at finde alternativer til de klimatunge  konstruktionsmaterialer. Og her er CLT ideelt: Det oplagrer CO2 – og så er det fornybart, og det budskab har slået rod i markedet for grønt byggeri.

 

Kontakt

Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, på telefon 45 61953354 eller på mail ptd@clt-denmark.dk

Pressekontakt Mogens Hjelm, Hjelm/PR, på telefon 45 40299232 eller på mail moh@hjelmpr.com

Kontaktinformation