<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Bøgehøj

Kursuscenter i CLT til Salling Group

Bøgehøj udvider fra 16 til 82 værelser. Det gamle fløj er nedrevet og en ny er opført i CLT. Illustration: C.F. Møller Architects

 

Endnu en engang er CLT tilvalgt til en stor dansk uddannelsesinstitution. Medarbejderne i Danmarks største dagligvarekæde, Salling Group, udvider med stor ny værelsesfløj i CLT.

 

Som medarbejder i Salling Group er der god chance for at stifte bekendskab med det ombyggede kursuscenter Bøgehøj i Ebeltoft. Her bygger Salling Group en værelsesfløj på 82 værelser med CLT som konstruktionsmateriale, og det lover for et behageligt indeklima. Værelsesfløjen skulle oprindeligt have været et modulbyggeri, men fordele ved CLT i byggeprocessen og korte leveringstider endte med et tilvalg af CLT.

 

værelsesinddeling
CLT Denmark har omprojekteret det oprindelige projekt til et CLT og limtræsprojekt, som en hurtigere, mere håndterbar og mere klimavenlig udgave af Bøgehøj. Foto CLT Denmark

 

Der er således tænkt grønt og bæredygtigt i Campus Bøgehøj i Ebeltoft, som er det officielle navn. I de nye rammer vil Salling Group fortsætte deres kursusaktiviteter for personale på alle niveauer. Det vil derfor blive gæstet af tusindvis af medarbejdere.

 

Limtræ og CLT

I udvidelse er der udover værelser også en midterdel med fællesfunktioner som atrium og kantine. Denne del er konstrueret med limtræ og dæk i CLT.

 

- CLT viste i forhold til værelserne at være konkurrencedygtigt. Det CO2-venlige materiale er nemlig også nummer ét i forhold til montering, håndtering og levering. Der er sparet tid, penge og vundet på processen ved at satse på CLT til værelsesfløjen, fortæller projektleder Anders Friis Heiberg, CLT Denmark, som videre fortæller, at CLT Denmark har stået for projekteringsmaterialet, som i denne sag har omfattet konvertering fra modulbyggeri til CLT-konstruktioner.

 

- Det har også været en fordel, at CLT Denmark har stor erfaring med limtræ. Her har vi på baggrund af tidligere projekter set en gevindst i at kalkulere med præmontering af beslag på fabrikken. Det har så medvirket til en lean montageproces, understreger Anders Friis Heiberg.

 

Bøgehøj har dermed været en forholdsvis kort og effektiv byggeproces, hvor de 130 kubikmeter limtræ og godt 7000 kvadratmeter CLT er gledet på plads under supervisering af CLT Denmark og med Vognsen & Co som entreprenør.

 

Et grønt og bæredygtigt byggeri

Projektet er tegnet af C.F. Møller Architects med Viggo Madsen som ingeniør og Salling Group som bygherre. Salling Group har bevidst gået efter at reducere forbruget af stål og beton og endte altså med - som noget nyt – at tilvælge træ i form af limtræ og CLT, som er konstruktionsmaterialet i hele den nye værelsesfløj på Bøgehøj. Der er dermed tale om et både CO2-venligt og bæredygtigt byggeri, som er grundegenskaber ved det fornybare materiale CLT.

 

I en pressemeddelelse fra Salling Group hedder det fra Henrik Haudrum Olesen, der er bygge- og etableringschef i Salling Group:

 

- Vi vil gerne være på forkant - også i forhold til vores fremtidige byggerier. Det er en stor forandring at opføre i træ med minimumsforbrug af stål og beton, som betoner at Salling Group i fremtiden er nødt til at tænke anderledes både i materialevalg og metoder, når der opføres byggerier.  

 

Positiv feedback på træbyggeri

CLT Denmark har stor erfaring med byggeri af ikke mindst store værelsesfløje til hotel, konference og kursuscentre.

 

- Vi har opbygget en særlig kompetence på dette område og har været med på efterhånden flere større byggerier i dette segment. Vi har bygget værelser i CLT på Green Solution Hotel på Bornholm, på kursuscentret Aggersvold Gods og er med på såvel folkeskoler, børnehaver og diverse institutioner, fortæller projektleder Anders Friis Heiberg, CLT Denmark, og tilføjer:

 

- Det er ret gennemgående, at det gode indeklima bliver fremhævet af brugerne. Det er generelt rigtig god og positiv feedback, vi får tilbage alene på oplevelsen af at være i rammer af træ.

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk