<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Heerup Skole 2

Læringsmiljø i CLT

CLT Denmark har især haft fokus på de gode klimaegenskaber og – har det vist sig – en hurtigere og mere effektiv byggeproces. Godt indeklima, god akkustik og en duft af træ er nogle af de plusværdier, som kunderne får med, når de vælger at bygge i CLT.

 

Heerup skole er en specialskole skabt af CCO arkitekter, som har det arkitektoniske tag på at kreere inspirerende læringsmiljøer. Det er en af tegnestuens kernekompetencer. Hertil hører også respekt for det eksisterende, når de som på Heerup skole føjer ny arkitektur til et allerede sikkert greb om arkitekturen skabt af arkitekt Fritz Schlegel.

 

Nyt på gammelt

Den nye tilbygning til Heerup skole er opført med CLT, som konstruktionsmateriale. Respekten for det oprindelige byggeri sker ved at lade nyt føje sig naturligt til de gamle bygninger, som et moderne islæt.

 

Tilbygningen har to strukturer, hvoraf den ene bygger videre på den oprindelige skoles toetagers længebygninger, mens den anden del af tilbygningen er et lavere hus med runde former, der forbinder længebygningerne.

 

Heerup Skole 1
Renderinger af Heerup skole. Illustration CCO Architects (Christebnsen & Co)

 

Den buede bygning udgør det nye ankomstområde, og her møder man skolen gennem de store glaspartier ved indgangen, som - i modsætning til den mere lukkede oprindelige skole - åbner byggeriet op og imødekommer forbindelse mellem ude og inde.

 

CLT'ens egenskaber

På Heerup skole har det CO2-venlige konstruktionsmateriale CLT vist sig at være en rigtig god løsning. Det er for mange de enestående grønne egenskaber, som fx den fornybare ressource træ, der optager CO2, der springer i øjnene som et klimavenligt alternativ til stål og beton.

 

- Men der er mere end det, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, og fortsætter:

 

– Vi har i flere år været flittig leverandør til byggerier, der i hverdagen rummer mennesker i læringsmiljøer. Vi har bygget folkeskole, børnehaver, konference- og kursuscentre, og vi har hver gang fået masser af positiv feedback på de fysiske rammer. Indeklimaet bliver fremhævet af brugerne for de positive oplevelser, de har ved at være i fysiske rammer af træ.

 

CLT Denmark taler da også om sanser, når det i dag bekriver deres byggerier, og det er faktisk kommet en smule bag på Per Thomas Dahl.

 

- Vi er slået igennem, fordi CLT og træ har et klimavenlig CO2-regnskab. Men træ gør noget ved mennesker: Man dufter træet og har lyst til at røre ved det, og så er der indeklimaet, som simpelthen er i top, siger Per Thomas Dahl.

 

CLT læring på pladsen

For CLT Denmark er læring på pladsen en væsentlig del af markedsføringen af CLT i Danmark. Der er endnu kun få års erfaringer med CLT, og det betyder, at der stadig er behov for læring på byggepladsen. CLT Denmark er derfor altid til stede på byggepladserne for at hjælpe gamle betonsjak med at lære montering af CLT

 

Heerup Skole - elementer
Betonelementer er skiftet ud med de meget lette og mere håndterbare CLT-elementer. Det giver en markant hurtigere og mere effektiv byggeproces. Foto CLT Denmark

 

- De erfarer hurtigt, at det er lettere og mere håndterbart at arbejde med CLT. CLT-elementer leveret i langt færre transporter giver simpelthe en mere enkel og effektiv byggeproces, slutter Per Thomas Dahl.

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk