<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_1457

Privat bolig i CLT

CLT Denmark leverer løbende til private bygherrer, som drømmer om at bo i træ. Det er ofte træets behagelige indeklima og den organiske naturlighed, der appelerer til valg af et træhus. Også CO2-regnskabet tæller for private, der med et træhus slipper uden om de CO2-tunge materialer.

 

I et grønt område lige nord for Sengeløse rejser der sig et træhus på knap 400 kvadratmeter i halvanden plan. Det er et stort hus, og der er valgt CLT som konstruktionsmateriale og med synlige limtræsspær.

 

- Det er altid en fornøjelse af se de præcist tilskårne CLT-elementer rulle ind på byggepladsen. Vi ved, at hver element passer perfekt på millimeter, og så er det bare med at komme igang med at rejse råhuset, siger Nicolai Wolf Klithof, der er projektleder i CLT Denmark.

 

CLT Denmark er ikke bare leverandør af CLT og limtræ. Her lægger man også vægt på, at det forholdsvis nye materiale CLT bliver håndteret nemmest muligt. På et CLT-byggeri slipper man også for de store, tunge  og meget dyre kraner. Montagen klares som regel klares med hjælp fra mindre kraner.

 

IMG_1386
CLT-elementer er lette og nemme at håndtere og kræver ikke store kraner. Foto CLT Denmark

 

IMG_1458
Huset ved Sengeløse er på halvanden etage. Her ses 1. salen klar til at blive lukket med tagelementer i CLT. Foto CLT Denmark

 

Læring i CLT-brug

CLT Denmark er leverandør af CLT og limtræ til stort set alle former for byggeri. I virksomheden har man fra start sat en ære i at tilbyde læring i håndtering af CLT som konstruktionsmateriale.

 

- Folk er vant til beton, så de bliver overraskede over at se CLT’en og – ikke mindst – erfare, hvor let og håndterbart, der er at arbejde med materialet, der vejer en femtedel af et tilsvarende betonelement. Det er hurtigt og enkelt at montere, men vi prioriterer stadig at være tilstede med tips og trick, så det bliver så god en session som muligt, fortæller Nicolai.

 

Den store villa i træ ved sengeløse har synligt CLT i alle lofter, mens lodrette vægge i størstedelen af huset tænkes beklædt med gips. Som spær er der valgt limtræ, som er synlige overalt i huset.

 

Det bliver i det hele taget et meget ”organisk hus”. Træ er som bekendt en fornybar ressource, der under væksten optager og lagrer CO2. Hertil kommer så, at den færdige villa vil blive tækket med strå, og de udvendige vægge bliver pudset uden på isoleringen, så det færdige hus kommer til at fremstå som et hvidt pudset hus med sorte vinduer.

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk