Aggersvold Gods 1

Ridehal dækker over CLT-hotel

 

Aggersvold Gods gemmer på en hemmelighed i den gamle historiske ridehal. Her finder man nemlig helt moderne, bæredygtige hotelværelser opført i CLT.

 

Det er med andre ord en ombygning under tag, hvor man med CLT som bærende konstruktionsmateriale opnår et positivt CO2-regnskab til gavn for den grønne omstilling. Og gæsterne forkæles med et sundt og behageligt indeklima.

 

CLT Denmark er med i det team, der står bag omdannelsen af Aggersvold Gods, som denne sommer er klar med 49 topmoderne hotelværelser i to etager opført under tag i den historiske ridehal. Konstruktionen er i CLT, og de fleste vægge vil stå i rå, synlig CLT.

 

CLT er forkortelsen for Cross Laminated Timber og betegner massive træelementer, der består af sammenlimede lag af krydsende lameller/brædder. Det kan for eksempel bruges som bærende konstruktion i vægge, dæk, tag og i gulve som erstatning til betonelementer.

 

- Aggersvold er endnu et godt eksempel på, hvad man kan med CLT. Her har vi haft en bygherre, som naturligvis har ønsket at bevare det eksisterende, bygningshistoriske udtryk, men samtidig har haft øje for mulighederne i anvendelse af CLT, som er det udtryk hotelgæsterne vågner op i, fortæller direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

 

Hotelværelser under tag

 

Mange fordele

 

Aggersvold Gods ligger ved Jyderup og har en historie, der rækker tilbage til 1500-tallet. I de senere årtier har det været anvendt som heste- og herregårdspension, men planen er, at det fremover skal være et et attraktivt og moderne hotel og konferencecenter.

 

Det vil i løbet af sommeren tage sin endelige form, og moderniseringen er sket hurtigt og effektivt og, ikke mindst, grønt og bæredygtigt ved hjælp af CLT. Der er rigtig god grøn økonomi i et sådant byggeprojekt i træ, og hertil kommer et behageligt indeklima.

 

- Træ er en fornybar ressource, der lagrer CO2, og alene på Aggersvold Gods har vi med brugen af CLT oplagret ca. 700 tons CO2, til fordel for det samlede klimaregnskab. Hertil kommer, at produktionen af CLT ikke er nær så energikrævende, som forbruget ved tunge konventionelle byggematerialer, siger Per Thomas Dahl, og fortsætter:

 

- Men også under byggeriet er der fordele. Først og fremmest fordi, at CLT er betydeligt lettere end andre konstruktionsmaterialer, og det gør det nemt at arbejde med. Det vejer en femtedel af beton, og det gør monteringen let og smidig, og frem for alt hurtigere at få rejst end andre byggematerialer. Den korte montagetid oveni de bæredygtige gevinster har vist sig at være et argument, som bygherrer lægger vægt på.

 

Aggervold Gods’ 49 hotelværelser var på plads på bare ti uger med hjælp fra en eldrevet bæltekran og uden den sædvanlige trafik på pladsen af tunge lastbiler og kraner.

 

Svanemærket

 

CLT Denmarks elementer er det eneste svanemærkede konstruktionsmateriale på det danske marked. CLT Denmark er markedsledende specialister på CLT og distributør af CLT-elementer.

 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk