TreeCrete

Seminar om hybrider - bygbare og klimavenligt byggeri

 

 

CLT Denmark og Peikko Danmark sætte på et seminar i juni fokus på teknisk orienterede løsninger på hybridkonstruktioner.

 

Der skal findes løsninger, der bringer byggeriets klimaaftryk i bund. Fra nytår har byggebranchen været underlagt strenge krav om CO2-reduktion og obligatorisk LCA-beregninger på – i første omgang – større byggerier.

 

- Vi er ved at genopfinde byggeriet. De klimatunge materialer som beton og stål klarer ikke ærterne alene. Der skal mere træ i byggeriet. Hybriderne – altså kombinationer af træ, stå, beton og tegl – kan være den realistiske mulighed på vejen mod stadig lavere CO2-udledning i byggeriet, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

 

PTD Skousbo
 
Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark

 

Hvordan det kan ske bliver der taget fat om på et seminar, som CLT Denmark og Peikko Danmark står bag den 14. juni i Fæstningens Materialgaard ved Blox. Her vil deltagerne blive præsenteret for aktuelle cases fra ind og udland i forhold til at skabe bygbare hybridkonstruktioner med fokus på godt design og udførelse i praksis.

 

- Vi skal finde løsninger sammen. Fx hvordan vi skruer hybridkonstruktioner af forskellige materialer sammen på den mest hensigtmæssige måde og med klima og CO2 for øje, siger direktør Jonas Høg fra Peikko Danmark.

 

Jonas Høg

 

Direktør Jonas Høg, Peikko Danmark

 

 

Danske og udenlandske erfaringer

Seminaret henvender sig til rådgivere og entreprenører. Blandt indlægsholdere finder vi også Bjørn Christensen, der er salgsdirektør i betonvirksomheden Ambercon A/S. Virksomheden har i foråret gjort sig bemærket med et hybridt sandwichelement, TreeCrete, der kombinerer CLT’s gode egenskaber med langtidsholdbare facadeløsninger.

 
ambercon-treecrete-element
 
TreeCrete – en hybridkonstruktion med træ, tegl og beton. Foto Ambercon

 

- TreeCrete fra Ambercon er et meget godt eksempel på den innovationskraft og -vilje, der er i byggeriet for at leve op til de skærpede klimakrav, som er en altoverskyggende præmis for dem, som har tænkt sig at forblive på markedet, siger Per Thomas Dahl fra CLT Denmark, der selv tog livtag på klimaet, da han for tre år siden satte sig for at slå hul på det danske marked med det CO2-venlige konstruktionsmaterialer CLT.

 

Fra Østrig deltager Dr. Harald Krenn fra KLH Massivholz, som gennem mange år har opbygget erfaring med hybridkonstruktioner i alle dele af verden. KLH producerer til CLT Denmark og har leveret til cirka 40.000 projekter verden over.

 

Læs mere om seminaret og om muligheden for at deltage på Peikko Danmarks eller CLT Denmarks hjemmeside.

 

Kontakt

Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, på telefon 61953354 eller på mail ptd@clt-denmark.dk

Pressekontakt Mogens Hjelm, Hjelm/PR, på telefon 40299232 eller på mail moh@hjelmpr.com

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk