1632915149-5cb-Borgernes-Hus-1-Interval-trappe-1

Æstetisk integration af indeklima i bæredygtigt design fra DAMPA

DAMPA, der er kendt verden over for sine nedhængte metalloftsløsninger, sætter nu fokus på, hvorfor stål og aluminium er en gevinst for planeten og miljøet. DAMPAs metalloftsløsninger kan nemlig holde i minimum 50 år, hvilket begunstiger miljøet gennem reduktion af ressourceforbrug og udledning af CO2. 

 

"Fremtiden afhænger af vores handlinger her og nu" - sådan beskriver DAMPA deres arbejde omkring bæredygtighed. Virksomheden sætter derfor også nu endnu mere fokus på regenerativt design og genanvendeligheden ved både råmaterialet og det færdige loftsystem. Når man vælger en akustikløsning fra DAMPA, er man derfor sikker på, at det indebefatter et fokus på miljømæssige tiltag. Dette ses bl.a. ved virksomhedens miljøvaredeklarationer (EPD'er), hvordan loftløsningerne tilføjer miljømæssig værdi til byggeriets proces og det færdige resultat. 

 

Bæredygtige DAMPA-løsninger bliver skabt gennem materialerne 

Metal kan genanvendes igen og igen. For DAMPA betyder det, at akustikløsningernes materiale kan genanvendes tæt på 100% og blive til et nyt produkt, hvilket giver en stor ressourcebesparelse. DAMPA har dog fokus på, at det ikke kun er råvarerne, der bliver genbrugt. 

 

DAMPAs akustikløsninger til loft og væg har en høj kvalitet og en lang levetid. Derfor kan hele akustikløsningen nedtages og bruges ved et andet projekt, uden at der er behov for ressourcer til produktion af helt nye løsninger. Grundet den høje kvalitet, så er der stadig bygninger, der har DAMPA-loftløsninger hængende helt tilbage fra midten af 50'erne og fortsat bidrager til det gode indeklima med let adgang til vedligeholdelse over loftet.

HoejeTaastrup-politistation-04-H

Kyndige partnerskaber bidrager til lavere energiforbrug 

For at sikre den bæredygtige helhedsløsning samarbejder DAMPA med forskellige partnere omkring integration i loftet, her kan bl.a. nævnes lysintegration, ventilation og indeklima. Ved samarbejde med forskellige partnere har DAMPA tæt på ubegrænsede muligheder for energirigtige integrationer, der samtidig bakker op om rummets æstetik. 

 

Virksomheden samarbejder bl.a. med TechoKlima omkring deres unikke DAMPA® Klimaloft, der både optimerer driftsbudgettet, indeklimaet og energiforbruget. Klimaloftet baseres på den individuelle persons strålevarme, som køleloftet modtager og derigennem oplever den enkelte person en temperaturregulering, der matcher behovet. 

 

Herudover samarbejder DAMPA med flere forskellige lyspartnere, der alle leverer energirigtig LED-lys. Borgernes Hus i Odense fik bl.a. en specialdesignet løsning med guld-panellofter med integreret lys i panellerne. 

DSC-0501

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk