DAMPA - Quiet Design Since 1951

 

DAMPA har mere end 70 års erfaring med udvikling og fremstilling af design- og akustikløsninger til bygge- og marineindustrien. Gennem en Form Follows Function-filosofi kombinerer DAMPA nedhængte lofter med integrationsmuligheder såsom diffus ventilation, belysning og temperaturregulering.

 

Skabelsen af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA-specialitet. I samarbejde med arkitekter skaber vi unikke design og akustikløsninger, hvor forhindringerne løses uden at gå på kompromis med æstetikken, funktionaliteten og den oprindelige idé. I tæt samarbejde med vores kunder udnytter vi kompetencer, erfaring og ekspertise for at skabe mest mulig fælles værdi. Dermed sikrer vi, at der med DAMPA-akustikløsninger er et resultat, der gavner alle projektets interessenter i et smukt cirkulært design.

 

DAMPA har siden 1951 leveret metal- og akustiklofter til mange forskellige projekter bl.a. uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, sygehuse, lufthavne og domiciler i både det private og offentlige. DAMPAs metalloftsløsninger er kendetegnet ved at forene høj kvalitet, funktionalitet og akustikregulering i et smukt og enkelt design.

 

Ved at udnytte metallernes robuste egenskaber og kombinere dette med perforationer, akustikfilt og evt. akustiske indlæg, opnås det bedste fra den akustiske verden. Dette skyldes, at vi kombinerer de tre lydabsorbenter; membranabsorbent, resonansabsorbent og porøsabsorbent. Kombinationen af de tre absorbenter i samspil med forskellige dimensioner, dybder samt åbningsgraden i perforationerne er med til at sikre, at vi opnår en effektiv tilpasning af efterklangstiden, som er pejlemærke for, hvordan vi opfatter akustikken.

 

Med alle disse værktøjer, som DAMPA nemt kan justere, kan de forskellige produkter fås i både lydabsorptionsklasse A, B og C alt efter, hvad behovet er. Læs mere om DAMPAs akustik og de tre verdener her.

 

DAMPA i det bæredygtige byggeri

 

Hos DAMPA er vi meget opmærksomme på, hvordan vores virksomhed påvirker omverdenen. Alt hvad vi foretager os, er med fokus på at forbedre den verden, vi lever i.

 

Vores primære råvarer, stål og aluminium, er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet. Vi kan med relativt få ressourcer genanvende materialerne igen og igen uden at de forlader det bæredygtige cirkulære kredsløb. Som klimabevidst partner kan vi også bidrage til miljøcertificerede byggerier, da vi har miljøvaredeklarationer i form af EPD’er, på vores lofttyper i stål og aluminium samt klimaloft.

 

DAMPA arbejder ud fra ’Reduce – Reuse – Recycle’:

Reduce: Vi optimerer og udvikler løbende vores akustikløsninger og produktionsprocesser for at nedbringe materialeforbruget og minimere spild. 

Reuse: På grund af vores materialers robusthed og lange levetid kan DAMPA-løsninger genanvendes 100% ved endt original brug og let tilpasses til nye formål.

Recycle: Al overskudsmateriale fra vores fabrik kildesorteres og genanvendes. Derudover kan alle DAMPA-løsninger ved hjælp af relativt få ressourcer blive til et nyt produkt gennem genanvendelse.

 

Akustiske vægpaneler – nem vej til bedre akustik

 

90 % af vores tid bliver brugt indenfor. Indeklimaet har derfor en kæmpe betydning bl.a. på arbejdspladsen, hvor det påvirker vores koncentration, vores effektivitet og vores generelle well-being.

 

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima, og det mærkes hurtigt på bundlinjen, når den dårlige akustik påvirker medarbejdernes koncentration og trivsel. For at opnå optimal akustik anbefales det, at væggene dækkes med lydabsorberende materiale svarende til ca. 10-20 % af lokalets gulvareal.

 

Til dette formål har vi udviklet DAMPA® Silent Board. Vores akustikpaneler til væggen produceres i perforeret stål og kan med sine akustiske egenskaber opnå absorptionsklasse A. De er derfor et effektivt redskab til at sænke efterklangstiden. Herudover er der stor designfleksibilitet, som sikrer, at de kan tilpasses den eksisterende arkitektur og indretning eller være et enestående designelement i rummet.

 

Få et godt indeklima med høj komfort, uden træk og støj

 

Udover akustikken, så spiller luft og temperatur også en essentiel rolle i et godt indeklima. Med DAMPA® Klimalofter sikrer vi komfort og et behageligt indeklima ved at forebygge udfordringerne med svingende temperaturer. Ved at installere køle- og varmeregulering fra loftet skaber vi et behageligt indeklima med optimal akustik og et godt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten og mindsker fraværet. DAMPA® Klimalofter skaber den perfekte temperatur for hver enkel person i rummet, da det reagerer på hver enkel persons strålevarme og transporterer den overskydende varme væk uden forstyrrende trækgener.

 

Et DAMPA® Klimaloft er driftsmæssigt væsentligt billigere end et traditionelt køle/varmeanlæg. Fordelene omkring den energibesparende drift og et større velvære giver en økonomisk fordel, hvor investeringen i et klimaloft vil være tilbagebetalt over en kort tidshorisont. Tilmed kan DAMPA® Klimaloft anvendes sammen med diffus ventilation, som yderligere bidrager til et godt indeklima uden træk og støj.

Referencer 

Royal Arena 

Royal_Arena_Hallen_Interval_15x180x15     Royal_Arena_Trappe_korridor_Interval     Royal_Arena_Vindueskorridor2_Interval

Royal Arena er en multifunktionel arena, der præsenterer musik, sport og andre kulturelle events. Byggeriet er kendetegnet ved sin ellipseform med bølgende lamelbeklædt facade. Arenaen har plads til op til 16.000 tilskuere.

 

Grundet arenaens funktion som bl.a. koncertsted, var den gode akustik et hovedfokus. DAMPA har leveret 10.800 m2 sortlakeret aluminiums Interval panellofter, specialfremstillet i to forskellige typer. Først og fremmest 800 m2 med særligt god akustik til området ved tribunen, derudover 10.000 m2 til de øvrige rum og gangene.

 

Navitas Park 

Navitas_Kantine_2_Interval     Navitas_kantine_Interval     Navitas_Arkitektur_Interval

Navitas Park er en ledende stjerne indenfor energibesparelser og energiteknologi. Bygningens stjerneform er blevet til for at skabe uderum på den firkantede grund og bedre udsyn fra byen mod vandet. På grund af den anderledes bygningsform valgte bygherre en specialløsning fra DAMPA.

 

DAMPA har leveret mere end 25.000 kvm hivde Interval paneler. Udover et krav om en harmonisk overflade, så skulle de bærende konstruktioner, energistyringssystemer og køle- og ventilationsanlæg være lettilgængelige for både studerende og forskere i bygningen. 

 

Nykredit Krystal og Sky

Nykredit_Krystallen_Kantine_Interval     Nykredit_Krystallen_repos_Interval     Nykredit_krystallen

Bygningen er næsten skulpturelt udformet i en z-form, for at sikre at alle kontorer har sollys i længst mulig tid. Her kommer de 7452 kvm DAMPA intervallofter til deres ret, da de let kunne tilpasses bygningen. Udover, at intervalpanelet er en perfekt løsning til smuk arkitektur, har de et let udtryk og opfylder krav om funktionalitet, fleksibilitet og effektivitet. 

 

For at skabe nem vedligehold af overliggende installationer mest muligt, har DAMPA designet og produceret loftlemme i forskellige specialstørrelser, helt op til 3 m i bredden.

 

Copenhagen Airport, Fingerrod C

CPH_Airport_Clip_In_med_fas     CPH_Airport_Ankomsthal_Clip_In_med_fas     CPH-airport2-1800x1125

Det storslåede loft er skulpturel med sin store, runde åbning. Til Fingerrod C har DAMPA leveret 1516 kvm Clip-In kassetter med fas,som sammen med det øvrige loft giver et ekstraordinært visuelt udtryk. Kassetterne fungerer også som akustisk regulering ved hjælp af kassetternes perforering og den ilagte akustiske filt. 

I en stor åben hal, som denne, der til dagligt bliver besøgt af mange mennesker, der har akustikken en enorm betydning for oplevelsen. DAMPA har siden hen leveret lofter til CPH Lufthavns Terminal 2 og Sikkerhedskontrol. 

 

Se flere muligheder og spændende referencer fra DAMPA