MK_kunst1

DAMPA afslutter GCO-projekt

DAMPA har netop afsluttet et forløb i projektet Grøn Cirkulær Omstilling. De går derfra med en masse gode idéer og en køreplan for, hvordan DAMPA fortsætter sin vej mod en mere grøn og cirkulær omstilling.

 

Siden årsskiftet har DAMPA været en del af projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO). I samarbejde med Danish Energy Management har de netop afleveret projektet, der har fokus på, hvordan DAMPA kan fortsætte med at bidrage til den grønne omstilling og sikre, at de fortsat minimerer deres CO2-aftryk.

 

”Vi har gennem de seneste år haft et stigende fokus på bæredygtighed. Selvom metal er tungt at udvinde, er det stadig et fordelagtigt byggemateriale for vores planet” fortæller Michael Nykjær, direktør hos DAMPA og fortsætter:

 

”Ved at producere metal fra genanvendt materiale, bruger man kun omkring 10 % af ressourcerne i fremstillingsprocessen. Metallet kan genbruges igen og igen uden at miste sin styrke og sine mekaniske egenskaber. Vi har derfor et meget stort fokus på at sikre en høj grad af genanvendelse og genbrug af materialerne”.

 

Flere grønne løsninger på tegnebrættet

 

Der er mange idéer på tegnebrættet, som skal være med til at sikre, at DAMPA minimerer deres aftryk uden at de går på kompromis med kvaliteten af deres akustikløsninger.

 

”Vi har konstant fokus på at forbedre vores arbejde, så vi kan minimere vores CO2-fodaftryk. Gennem GCO-projektet fik vi bl.a. igangsat en snak om vores akustikbatts, og her i efteråret startede vi et samarbejde med en studerende fra SDU om at finde et mere klimavenligt indhold til vores akustikbatts”, siger Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA.

 

Den bæredygtige standard i byggeindustrien

 

Hos Danish Energy Management (DEM), som har hjulpet DAMPA med at gennemføre GCO-projektet, følger man også spændt med i de mange løsninger, som man i fællesskab kom frem til gennem projektet:

 

DAMPA er en ambitiøs virksomhed, der virkelig ønsker at udvikle det bedste, bæredygtige produkt. Derfor kom der i GCO-projektet flere spændende og meget relevante muligheder på bordet, som jeg ser meget frem til at følge udviklingen af” siger Jakob Rosgaard Dyring, Civilingeniør i Bæredygtigt Byggeri hos DEM, og uddyber:

 

Med et produkt, der kun består af ”rene” materialer – dvs. ikke blandingsmaterialer, ligger det lige for at indarbejde bæredygtige greb som tilbagetagning, direkte genbrug, urban mining osv. DAMPA har potentialet til at blive én af de virksomheder, der sætter den bæredygtige standard i branchen for metalprodukter til byggeindustrien”.

 

Genbrug akustikløsningerne igen og igen

 

Hos DAMPA er der allerede et stort fokus på at genbruge materialerne i produktionen, men med GCO-projektet har der været mulighed for at kigge på løsninger, der kan sikre, en endnu større sikring af produkternes genanvendelse.  

 

”Vores produkter har en lang levetid, der hænger stadig DAMPA-lofter som er over 50 år”, forklarer Michael Nykjær, og fortsætter:

 

Vores lofter holder nogle gange længere end bygningerne. Dette åbner op for muligheden for at genbruge vores lofter til nye formål. Vi kan med en simpel løsning optimere lofterne til nutidens krav omkring akustik og indeklima og tilpasse dem til et nyt design, hvis dette er ønsket”.

 

Dette skaber en unik mulighed for at genbruge et loft fra et gammelt byggeri til et nyt projekt. En løsning der tilgodeser både økonomien og miljøet.

 

Et af de steder, hvor der er tænkt genanvendelse af vores lofter, er hos ’Knudrisrækkerne’, hvor det gamle folkeregister i Aarhus er blevet ombygget til almene boliger. Her har man ved få ændringer genbrugt vores alu-loftplader til at være en del af facaden” slutter Michael Nykjær.

 

Se en film om projektet "Knudrisrækkerne" herunder

 

 

Reduce – Reuse – Recycle

 

Hos DAMPA arbejder de ud fra tankegangen ”Reduce, Reuse og Recycle”. Denne tankegang skal være med til at sikre, at DAMPA altid har fokus på bæredygtigheden både i hverdagen, ved nye projekter og i skabelsen af nye produkter.

 

  • Reduce: Hos DAMPA optimerer og udvikler vi løbende vores løsninger og produktionsprocesser, så vi kan nedbringe materialeforbruget samt minimere spild
  • Reuse: på grund af materialets robusthed og lange levetid kan vores akustikløsninger genbruges ved endt original brug og tilpasses nye formål
  • Recycle: Al overskudsmateriale fra vores fabrik kildesorteres og genanvendes. Ligeledes kan alle vores akustikløsninger recirkuleres efter endt brug.

 

Læs mere omkring DAMPAs arbejde inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

 

Fakta om GCO-projektet

 

Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) er et nationalt projekt, som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder.

 

Projektet skal hjælpe over 450 virksomheder med at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning.

 

Læs mere om GCO-projektet her.

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk