DAMPA_Klimaloft_skole

DAMPA-klimaloft sikrer indeklima - og den arkitektoniske frihed

Den grønne dagsorden og jagten på et bedre indeklima har fået mange til at vende blikket mod de såkaldte klimalofter. De kan varme og køle og tilbyder stor arkitektonisk frihed.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

DAMPA_Clip_In_Klima (2)

Danske DAMPA introducerede og patenterede i sin tid verdens første perforerede loftssystem i metal.

 

Det var en kæmpe succes, og virksomheden har siden samarbejdet med arkitekter og designere som Arne Jacobsen, Henning Larsen og Vilhelm Lauritzen, når funktionalitet og arkitektur skulle gå hånd i hånd.

 

Fokus på indeklima og miljø

Men i dag handler det ikke ”kun” om æstetik og funktionalitet. Det drejer sig i lige så høj grad om jagten på det optimale indeklima – og om at realisere det på en bæredygtig måde.

 

Et godt eksempel på, at det er lykkes, er DAMPAs klimaloft, som ved hjælp af vandbaseret strålevarme gør op med støv, træk og støj. Det er en vifte af fordele, som man ikke mindst i sundhedssektoren er rigtig glad for, lyder det fra TechoKlima, der står for montage og beregning af køle/varme-elementer til DAMPAs velkendte lofter:

 

- I energioptimerede byggerier kan der ofte være et meget stort ventilations- og kølebehov, som netop skaber træk, støj og støv. Det undgår man helt med klimaloftet fra DAMPA, siger direktør Per Andersen.

 

Læs også: Interview med Lone Rold, projekt- og arkitektrådgiver hos DAMPA ”Sammenhæng siden 1951”

 

 

Miljøvaredeklareret

Adm. direktør hos DAMPA, Michael Nykjær, tilføjer, at der også er en meget tydelig sammenhæng mellem den stigende efterspørgsel og det forhold, at lofterne har en særdeles bæredygtig profil:

 

DAMPA_Klimaloft (002)
DAMPA-Klimaloft-kassette-integration-1024x640
 
 

 

 

 

- Det metal, som kassetterne er opbygget af, kan jo anvendes igen og igen uden at forlade det bæredygtige, cirkulære kredsløb, siger han og henviser til, at alle DAMPA Klimalofterne er miljøvaredeklarerede (EPD) og dermed kan indgå i miljøcertificerede byggerier.

 

DAMPA_Clip_In_klima
DAMPA_Klimaloft_Sengestue
 
 

 

Arkitektonisk frihed er stadig afgørende

Men selvom indeklima og bæredygtighed prioriteres højt, er æstetikken fortsat en afgørende årsag til, at mange vælger et DAMPA-loft – og ikke mindst et DAMPA Klimaloft, fortsætter Per Andersen:

 

- Man slipper jo for en masse installationer i form af radiatorer og ventilation, og rummet kan dermed frit indrettes – også uden hensyntagen til træk og kulde/varmenedfald. Det betyder, at man kan udnytte pladsen præcis, som man vil, og det er der selvfølgelig rigtig mange, der sætter pris på, lyder det.

 

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk