Silent_Board_Digiprint_kontr_Hav_300dpi

DAMPAs digitalprint skaber akustiske designoplevelser

Med muligheden for digitalprint forvandles akustikpaneler til kunstværker, portrætter og nødvendig wayfinding. Alt fra store hovedsæder til børnehaver har fået øjnene op for mulighederne.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Der var engang, hvor akustikløsninger lignede det, de var: En praktisk løsning til et rum med dårlig akustik.

Men det var dengang.

 

Siden da har DAMPA, der er eksperter i akustiske metalløsninger til loft og væg, skubbet til opfattelsen af, hvordan akustik kan tage sig ud rent visuelt.

 

Det betyder, at DAMPAs akustikløsninger i dag indgår som en integreret del af rummets design, bl.a. fordi metallernes egenskaber indbyder til leg med overfladen f.eks. i form af digitalprint. En teknik, der let forvandler akustikløsningerne til kunstværker, portrætter eller skilte, der hjælper, den besøgende på rette vej.

 

Dampa_FLEX_lille_modul_roed (2)

 

To fluer med et smæk

Dermed har man reelt forvandlet et praktisk-akustik-problem til en forskønnende eller oplysende ressource, fortæller Lone Rold, der er projekt- og arkitektrådgiver i hos DAMPA:

 

-Hvis man skal sige det lidt firkantet, så er det to fluer med et smæk. Tidligere var man jo tvunget til at montere akustikløsningerne på væggene, hvorefter den æstetiske- eller praktiske vægdekoration måtte passes ind, hvor der var plads. Med vores akustikpaneler i metal, får man begge dele i én og samme løsning, og det giver masser af nye muligheder, lyder det.

 

Læs også: 

Interview med Michael Nykjær, adm. direktør i DAMPA ”Diffus ventilation er en bæredygtig vej til bedre indeklima”

 

Fantasien er grænsen

 

Lone Rold fortæller videre, at muligheden for at lave digitale print på vægpanelerne er relativt ny, og at alt fra børnehaver til virksomhedernes hovedsæder er begyndt at få øjnene op for produktet. Ikke mindst fordi kvaliteten er rigtig god – både når det gælder den akustiske dæmpning, som DAMPA har årelang erfaring med – men også med hensyn til den fototekniske kvalitet:

 

-Man kan i virkeligheden komme med et hvilket som helst foto i den rette størrelse, og så er det muligt at gengive det på metalpanelerne. I banken kan der f.eks. printes den traditionelle kavalkade af tidligere bankdirektører på akustikpaneler, og i venteværelset på hospitalet kan der dekoreres med beroligende billeder af f.eks. valmuemarker. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, siger Lone Rold.

 

Akustik og design i særklasse

DAMPA Silent Board og DAMPA Silent Board Flex tilbyder et væld af designmuligheder. Der kan digitalprintesdirekte på akustikpanelerne, som desuden fås i alle RAL- og NCS-farver.

Endelig kan den akustiske perforation laves i forskellige mønstre, så det designmæssige udtryk bliver helt unikt.

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk