Orestad_Gymnasium_07-023_110-H

God akustik øger velværen i skoler og arbejdspladser

Vi bruger omkring 90 % af tiden indenfor, det er derfor vigtigt, at indeklimaet bliver prioriteret højt, når der bygges nyt. 

Velvære er helt afgørende uanset hvad du laver, og hvor du er. Det kan være kontorlokaler, læringsmiljøer, sundhedsfaciliteter eller i det private hjem - velvære og indeklimaet skal prioriteres højt, når vi bruger ca. 90 % af tiden indedørs. Det er især faktorer som luftkvaltet, temperaturer og støj, der påvirker vores fysiske velvære. 

 

Hos DAMPA er der fokus på at skabe de rette betingelser for god akustik og et godt indeklima med deres forskellige akustikløsninger, hvor der kan integreres klima- og ventilationsløsninger

 

Hvorfor er akustik vigtigt for velvære? 

Støj har en enorm indflydelse på vores fysiologi og stressniveau. Akustisk komfort er afgørende for at skabe et rum, hvor man kan koncentrere sig, slappe af og føre samtaler.

 

I arbejdsområder resulterer støj i lavere produktivitet, dårlig koncentration samt forhøjet sygefravær, hvilket kan aflæses på bundlinjen. I læringsfaciliteter bestemmer akustikken, om eleverne bliver hørt, forstår undervisningen og kan fokusere. I sundhedsfaciliteter er god akustik nødvendig for, at patienterne kan komme sig hurtigere og for at sænke stressniveauet for både personale og besøgende.

 

Form og funktion - mere end én løsning

Når det kommer til at designe et rum, tager mange desværre kun udtrykket i betragtning. Det er vigtigt at designe med sanseoplevelser i tankerne, når man fokuserer på både lyd og æstetik vil rummet være behageligt og dermed give en bedre oplevelse for alle brugere.

 

Hos DAMPA vil vi være blandt dem, der går forrest og rykker grænserne for, hvad man kan få ud af at arbejde fokuseret med lyd. DAMPAs akustikløsninger til loft og væg sikrer et exceptionelt akustisk miljø. Kombinationen af perforeret metal, akustisk filt og isolering absorberer støj og sænker efterklangstiden - hvilket forbedrer akustikken i rummet. Vores teknologi bruges i alle DAMPAs akustiske loftsystemer og akustiske vægløsninger.

 

En stor udfordring ved at designe for velvære, er at finde balancen mellem det design og udtryk der er tænkt for rummet, samtidig med at bevare den akustiske funktion.Vi arbejder altid ud fra tanken om, at både design og funktion skal være i højsædet. Vores akustiske produkter kan arbejde sammen med andre designelementer såsom farve og tekstur for at skabe et rum, der understøtter velvære, engagement og produktivitet.

 

DOT – ET TIDLØST DESIGN FOR VELVÆRE

I 2021 afsluttede DAMPA, lyskonsulenterne LIK Lightingdesigner Lars Vejen og produktudvikler Erik Padkjær Larsen et fælles projekt, hvor design, funktion og velvære er tænkt ind i én løsning; DOT – et nyt modulært lys- og akustisk loftsystem, der øger velvære.

 

I årevis har kontorer, offentlige områder, sundhedsfaciliteter og læringsmiljøer lidt under dårlig akustik og monoton, uinspirerende belysning. DOT er designet med inspiration fra naturen, selve lys-elementet ligner Karlsvognen og kaster et differentieret lys, der i samspil med den optimale akustik, har en positiv indvirkning på menneskers komfort og velvære. Det humanistiske design gør DOT ideelt til alt fra sundhedsfaciliteter til offentlige områder, læringsinstitutioner og kontorfaciliteter.

 

INTEGRER VELVÆRE GENNEM LYS OG AKUSTIK MED DOT

Modulloftet består af tre hovedelementer, som alle kan kombineres i ethvert ønsket design: En kassette med 25 huller, et belysningsmodul med 7 oplyste huller og en perforeret kassette.

 

Ved at kombinere loftelementerne med de syv vekslende oplyste huller med det ellers enkelte og elegante udtryk fra DOT, opnås et spændende loftdesign med interessante kontraster, alt sammen uden at gå på kompromis med den akustiske effekt, da DOT er akustikklasse A.

 

DOT er, ligesom alle andre akustikløsninger hos DAMPA, produceret med fokus på bæredygtighed. DAMPA har EPD’er på alle produkter, der bl.a. viser en lang levetid på over 50 år.

 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed her.

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk