DAMPA-top

Nye standarder for cirkulær metal i fremtidens akustiklofter fra DAMPA

Den fynske akustikproducent, DAMPA, arbejder kontinuerligt på at tilbyde mere bæredygtige løsninger. Som et led i arbejdet tilbyder man nu æstetiske metallofter af 75 % post-consumer aluminium.

Royal-Arena-Vindueskorridor2-Interval-NewDampa-Highres


I byggebranchen spiller valget af byggematerialer en central rolle, da det ikke kun påvirker bygningens ydeevne, men også dens miljømæssige fodspor og levetid. Stål og aluminium, materialer der er kendt for sin betydelige ressourcekrævende udvinding, viser sig at være en skjult juvel for langtidsholdbare byggerier.

 

Sikrer en lav GWP-værdi med genanvendt aluminium

Udover at være robuste og langtidsholdbare, åbner materialerne, stål og aluminium for en uendelig cyklus af genanvendelse uden tab af metallets mekaniske evner. Dermed kan materialerne genanvendes igen og igen uden at forlade det cirkulære kredsløb. Det gør metal til et oplagt valg i et cirkulært byggeri, hvor målet er at mindske CO2-udledningen og minimere udskiftninger og reparationer.

 

Og netop aluminium spiller en stor rolle hos DAMPA, der producerer akustiklofter i metallerne, stål og aluminium.

- Vores nuværende aluminium består af genbrugsmaterialer fra interne processer og resulterer i 57 % lavere CO2-udledning pr. kg end hvad vi kan se på aluminium fra Østen. Men med vores 75 % post-consumer aluminium reducerer vi yderligere CO2-udledningen med hele 69 % sammenlignet med vores nuværende løsning - og det er altså noget, vi er stolte af! fortæller Mogens Kjærgaard, Head of R&D and Sustainability hos DAMPA.

 

Læs også: Alpha Akustik: Bæredygtighed og akustik kan være i konflikt, når vi beregner CO2-aftryk

 

 

Rejsen mod den grønne omstilling

I tråd med DAMPAs grønne transformation bidrager virksomheden med EPD'er på deres stål- og aluminiumslofter. Ganske snart udvider DAMPA denne indsats ved at præsentere produktspecifikke EPD'er, hvilket vil give en endnu mere præcis vurdering af, hvordan produkterne påvirker miljøet.

Samtidig arbejder DAMPA på en fordelagtig takeback-ordning:

- Lige nu arbejder vi på at genanvende ældre DAMPA-lofter, som får muligheden for at finde nyt liv andre steder og dermed udgøre en central del af vores cirkulære tilgang. Ved at vælge et genbrugt loft til nye projekter i stedet for at producere et nyt, er CO2-udledningen allerede reduceret til nul, afslører Michael Nykjær, administrerende Direktør hos DAMPA.

DAMPA arbejder aktivt mod en mere grøn fremtid, men anerkender, at vejen dertil er en rejse, der kræver tid og indsats. Dog er DAMPA fast besluttet på at gå den cirkulære vej ved at tage små, men betydningsfulde skridt og kontinuerligt forfine processer og produkter.

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk