dampa-nyhed-18-786

Operaparken bringer organiske former ind midt i København

Operaparken løser to vigtige opgaver: En tiltrængt grøn plet til byen og dens besøgende, samt bedre adgangs- og parkeringsforhold til Operaen.

I parkeringskælderen ved Operaparken er der et flot samspil mellem de sorte DAMPA Clip-In Custom og den grønne natur, hvor lyset spejler sig i den sorte overflade.

 

Operaparken byder på seks forskellige haver med landskabelige temaer fra hele verdenen. Som besøgende kan man opleve træer, planter og blomster, nøje udvalgt for deres farvemæssige variation hen over året, hvilket giver en unik oplevelse for hver årstid.

 

Midt i parken finder man Operaparkens hjerte: det organisk formede væksthus med en café. Herfra forgrener parkens stier sig og man kan følge parkens liv og skiftende årstider.

 

dampa-nyhed-18-786-1De flotte organiske former er kendetegnet ved Operaparken og går også igen nede i parkeringskælderen, hvor DAMPA Clip-In Custom er leveret i specialmål for at passe til formerne. Foto: Francisco Tirado

 

Parkeringskælder skaber flot samspil mellem det mørke og det lyse

Midt i væksthuset er der adgang til det underjordiske parkeringsanlæg, fordelt på to etager. Dette er ikke en typisk parkeringskælder, men et moderne og anderledes parkeringslæg, hvor de sorte lofter og betongulvet står i flot kontrast til naturen, som fortsætter ned i parkeringskælderen.

 

I midten af parkeringskælderen finder man et direkte kig op til væksthuset, hvor det 12 meter høje Ficus-Alii træ står. Træet strækker sig fra parkeringskælderen op til caféen, hvor man kan sidde under trækronen og nyde forfriskninger.

 

 

dampa-nyhed-18-786-2Den nye parkeringskælder giver bekvem adgang for besøgende til både parken og Operaen. Foto: Francisco Tirado

 

DAMPA: Stor ære at være en del af projektet

En af leverandørerne, som har været med til at realisere den nye parkeringskælder, er den fynske loftproducent DAMPA.

 

- Det har været spændende at være en del af projektet omkring Operaparken. Vi leverede lofter til Operaen, dengang den blev bygget, så det er en stor ære, at vi igen er blevet valgt, fortæller Lone Rold, projekt- og arkitektrådgiver hos DAMPA.

 

- Det er altid fedt med projekter, hvor farver og former spiller en rolle. Til Operaparken har vi leveret forskellige størrelser af vores DAMPA® Clip-In Custom i en flot sort farve. Samtidig skulle det også være en løsning, der matcher de mange buer og organiske former, som kendetegner parkeringskælderen, siger Lone Rold og fortsætter:

 

- Jeg syntes selv, at det er blevet rigtig godt med den sorte farve og perforationerne ud over kanten, som giver en helt ensartet loftflade, hvor lyset får lov til at reflektere. Samtidig er der noget utrolig flot ved det mørke op mod de grønne oaser, som er en del af parkeringskælderen, afslutter Lone Rold.

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk