Præcisionsarbejde og overblik

Til Axel Towers har den velkendte glasvægsproducent, DEKO, udviklet en helt ny glasvæg med egetræsprofiler og karme. Samtidig har DEKO været entreprenør på tømrerarbejdet, hvilket har været en stor fordel for såvel proces som det færdige resultat.

 

Tekst af Annika Lillelund

 

De fleste forbinder DEKO med glasvægge, og her er de også en af de store spillere på markedet. Hvad færre ved, er, at DEKO også er entreprenører, og på Axel Towers viste kombinationen af tømrerentreprise, udvikling og montering af den specialudviklede glasvæg sig at være en stærk kombination. Salgs- og marketingchef hos DEKO, Claus Rosenbeck, fortæller:

 

-  Det har været et stort præcisionsarbejde at få alting til at stå så præcist, som det gør nu, hvor vi er færdige. Det var en kæmpe fordel, at vi havde den samlede tømrerentreprise, så vi kunne sammenbygge lofter, gipsvægge og døre til den specialudviklede glasvæg med træprofiler. Vi ville ikke have fået så god en finish og præcision, hvis vi ikke havde haft tømrerentreprisen også. Både i forhold til vilkårene på byggepladsen, hvor pladsen var trang samt med udvikling, montering og sammenbygning har præcision været et kodeord. Vi har kunnet favne denne opgaves kompleksitet, fordi vi har en stor kapacitet og leveringssikkerhed.

Læs mere om Facader og Tag


 god en finish, hvis vi ikke gosn finish, hvis vi ikke gosasvægge, men for Deko har man en kæmpe fordel, at vi har haft den saml

 

GLAS OG TRÆ

De runde former på Axel Towers går igen både ude og inde. Træbeklædninger og træoverflader på gulv, vægge og i interiøret er også gennemgående, og netop den kombination af runde former og træ som materiale har DEKO favnet til glasvæggene:

 

- Normalt er aluminiumsprofiler standarden for vores glasvægge, så det er en nyhed at se en DEKO-glasvæg med egetræsprofil. Glasvæggen er udviklet specielt til Axel Towers, og det er en helt ny metode, vi har anvendt her. Vi har specialudviklet karme og profiler af massiv træ, som sikrer stabilitet og holdbarhed. Udfordringen med træ er selvfølgelig, at det er et levende materiale, og derved kan man risikere, at væggen ikke holder eller at dørene ikke kan åbne og lukke i fremtiden, fordi det sætter sig. Derfor har vi, inden den færdige indbygning, gennemtestet glasvægssystemet samt lavet store prøveopstillinger for at sikre os, at vores profiler holder og bliver ved med at stå lige så flot som ved monteringen. Det samlede udtryk er fantastisk, for selvom glasvæggene er udført kantede, fremstår de snorlige i en buet form, som kræver, at DEKO før monteringen har udført en meget præcis projektering og opmåling styret af en teoretisk kapacitet af en vis styrke.

Læs mere om Vægge

 

MERE FOKUS PÅ INNOVATION

Som noget nyt har DEKO ændret på fokus i deres strategi, så man i højere grad kan være med på de helt særlige og specialtilpassede opgaver – en strategi som har vist sig at være fornuftig:

 

- Vi har flyttet os og er blevet en mere fleksibel og innovativ samarbejdspartner. Vi vil altid levere de mere standardprægede løsninger, men med dette ekstra fokus har vi mulighed for at være nysgerrige sammen med kunden og samtidig være garant for kvalitet og sikkerhed. Vi er blevet langt bedre til at projekttilpasse og skabe innovative løsninger, ligesom vi har gjort med Axel Towers, og netop kombinationen af innovation og sikkerhed er det bedste, vi kan tilbyde vores kunder, så det kommer vi til at arbejde med fremover.


 

FAKTA

Ydelse: Indvendig tømrerentreprise – herunder bl.a. 2.300 m² speciel DEKO FG glasvæg med træprofiler, 13.000 m² lige og runde gipsvægge, 11.100 m² loftsystem, 645 stk. døre


Bemanding:
I gennemsnit 35 mand, i perioder mellem 8-58 svende


Periodebygge:
 September 2015 - marts 2017

 

Kontaktinformation

  • DEKO p|s
  • Mårkærvej 11, 2630, Taastrup
  • Tlf: +45 43 55 77 11
  • Web: http://deko.com
  • Email: info@deko.dk