1640_Soren-Enggaard_Parkbyen_EXT_Miljoe_006_Gaardrum_1600

Diskrete rør- og afløbsinstallationer sikrer ro og ekstra plads i Parkbyen

Selv for et hold erfarne VVS’ere har opgaven med at installere forsynings- og VVS-installationer i højhusene i Aalborgs nye boligområde Parkbyen været kompleks. Installationerne skal nemlig både sikre minimal støj samtidig med, at de skal optage minimal plads i byggeriet.

 

I Aalborgs nye boligområde, Parkbyen, er der netop blevet lagt sidste hånd på VVS-installationerne i to af områdets i alt fem højhuse. Forsyningsrør, faldstammer og afløbsrør sidder nu, som de skal, og Ib Andersen VVS, der har entreprisen på byggeriet, kan glæde sig over at være godt med i forhold tidsplanen – det er til trods for, at det ikke har været nogen ukompliceret opgave. 

 

1640_Soren-Enggaard_Parkbyen_EXT_Detalje_005_Facaden_1920

 

Pladsbesparelse og lydisolering skal gå op i en højere enhed

Når der bliver bygget i mange etager, som det er tilfældet i Parkbyen, skal der både sikres et lavt støjniveau fra afløbsrørene, så underboen ikke bliver forstyrret, hver gang overboen skylder. Men der skal også spares plads. For når der bygges op i højden, er det afgørende at spare plads mellem etagerne, så pladsen i lejlighederne bliver udnyttet bedst muligt.

 

”Parkbyen er helt klart en opgave, hvor det for os i Geberit handler om at være så diskrete, som overhovedet muligt. Faktisk skal Parkbyens beboere slet ikke opdage, at vi har leveret afløbs- og forsyningsrør, for vi går efter at fylde så lidt som muligt og støje så lidt som overhovedet muligt,” siger Lennarth Dahl, teknisk salgskonsulent i Geberit

 

I Parkbyens fem højhuse skal der installeres Geberit Silent Pro afløbsrør og fittings samt Sovent blandeblokke, der gør, at vægge og lofter kan laves smallere og dermed give mere plads i byggeriets rum. 

 

1640_Soren-Enggaard_Parkbyen_INT_TypeB_005_Altan_1600

 

Læs også: Sanitetsproducent lancerer fem nye badeværelsesserier

 

Følger tidsplanen trods debut med soventløsning

For Ib Andersen VVS har Parkbyen været første bekendtskab med soventløsningen. 

 

”Der er ingen tvivl om, at soventløsningen er ideel til etagebyggeri, så vi var glade for at ingeniøren havde tænkt løsningen ind fra start. Men vi var også lidt spændte, da vi ikke havde prøvet at arbejde med det før,” fortæller Allan Kløjgård, projektleder i Ib Andersen VVS

 

Allan Kløjgaards VVS’ere på byggeriet fik, ved installationsfasens start, vist, hvordan soventløsningen fungerer og skal installeres af Lennarth Dahl fra Geberit, som også låner VVS’erne specialværktøj.

 

Parkbyen 3_1600

 

”Det viste sig at være overraskende nemt at arbejde med, og de spørgsmål, vi har haft undervejs, har vi hurtigt kunnet få besvaret. Det har sikret, at vi er fuldstændig med tidsplanen,” siger Allan Kløjgaard. 

 

Allan Kjøjgård og hans team har tidlig sommer afsluttet installationerne i Parkbyens to første tårne og er netop gået i gang med installationerne i de sidste tre tårne. Ud over forsynings- og afløbsrør samt fittings står Ib Andersen VVS også for brandsikring i byggerierne med brandpakninger fra Geberit

 

De første beboere forventes at flytte ind i de første to højhuse i parkbyen dette efterår.