Woodfac-Comwell-Keflico_1920px

Træ til fremtidens bæredygtige byggeri

Et unikt samarbejde mellem Nordisk Profil, Keflico og Burnblock har frembragt et nyt komplet facadesystem af bæredygtige og brandsikrede lameller i træ med bærende struktur i genanvendt aluminium.

 

 

Det er et kendt faktum, at byggeriet står for næsten 39 % af den globale CO2-udledning årligt. En løsning på at nedbringe dette er blandt andet at bruge mere træ i byggeriet, herunder undersøge træets egenskaber samt begynde at komplimentere de forskellige byggematerialer mere og bedre med hinanden. Et tæt samarbejde mellem Keflico, Nordisk Profil og Burnblock har ført til udviklingen af markedets første 100 % bæredygtige facadesystem; Woodfac. Facadesystemet består af en kombination af 100 % genanvendt aluminium og bæredygtighedscertificerede trælameller. Yderligere er systemet brandimprægneret med Burnblock, og brandtestet efter gældende brandkrav i henhold til BR18, hvorfor systemet dermed opfylder bestemmelserne indenfor både B-s1,d0 og B-s2,d0 for udvendige facader. Det gør facadesystemet helt unikt på markedet, og særdeles velegnet til fremtidens bæredygtige byggerier:

 

- I Keflico har vi fokus på produktudvikling rettet mod det bæredygtige byggeri, herunder øget brug af træ. Derfor engagerer vi os løbende i markedsdrevet innovation gennem værdikæden. Samarbejdet med Nordisk Profil og Burnblock er et godt eksempel på dette da vi herigennem er med til at sikre endnu mere træ til dansk byggeri, siger projektchef i Keflico, Dan Hornbøl Andersen.

 

Læs også: Portræt af arkitekt Kristoffer Tejlgaard om træ i byggeriet: Det nødvendige opgør

 

Arkitektonisk designfrihed
Det behøver ikke at begrænse den arkitektoniske designfrihed at bruge træ i byggeriet, tværtimod. Det nye innovative facadesystem er nemlig tilgængeligt i flere forskellige træarter og systemet giver i sig selv fuld designfrihed i forhold til dimensioner og CC-afstande mellem lamellerne. Det gør Woodfac særdeles velegnet til såvel nybyggeri som facaderenovering eller som et ekstra designelement. Mulighederne er mange og til trods for systemets lette og elegante udtryk, er der en solid konstruktion bag med 100 % genanvendt og termisk sikret aluminium samt et ydre bestående af bæredygtighedscertificeret og brandimprægneret trælameller, der lever op til gældende lovkrav til facade:

 

- Det er et ret unikt facadesystem, der er kommet ud af samarbejdet mellem os, Nordisk Profil samt Burnblock. Ikke alene er systemet enestående på markedet med sine forskellige bæredygtige kvaliteter i forhold til brandkrav, genanvendelses egenskaber og klimabelastning men det er samtidig også en løsning, der gør det muligt at samle dokumentation og godkendelse ét sted, hvilket vi mærker stor efterspørgsel på i byggeriet, siger Dan Hornbøl Andersen. 

 

Læs mere om facadesystemet her