AABYEN_DSC_6690

Komproments skærmtegl giver Åbyen et levende og stofligt udtryk

Åbyen i Århus er en ny mangfoldig bydel med boliger til alle aldre. Skærmtegl i flere farver og størrelser fra Komproment har givet boligernes facade en stoflighed, der opfylder arkitekternes tanker og streg.

 

Åbyen er et af de nye boligkvarterer på den tidligere fragtcentral i Århus, hvor boliger især til den unge generation er efterspurgte. Boligerne ligger tæt på byens mange uddannelsessteder.

 

AABYEN_DSC_6490
AABYEN_DSC_6564
AABYEN_DSC_6586
AABYEN_DSC_6632
 
 

 

Komproment lægger vægt på at levere miljøæstetiske facade- og tagløsninger, der beskytter boligerne på en smuk, sund og miljøvenlig måde. Til Åbyen har de leveret hele skærmteglsfacaden, der er i Pantheon skæmtegl. Den er karakteristisk ved sin tekstur og lidt rustikke overflade, der har givet Åbyens boligbyggeri et levende udtryk med stoflighed i facaden. 

 

- Luplau & Poulsen Arkitekter havde en idé om at adskille stueetagen fra de øvrige etager. For at få det ønskede udtryk valgte de en slankere skærmtegl i stueetagen og en højere tegl til de øvrige etager, fortæller projektchef Allan Rønn Plougmann fra Komproment:

 

Miljøæstetiske facadeløsninger

- Mange har måske set Pantheon skærmtegl før, da det er er de samme type tegl, som er brugt til Kornets Hus, der er lidt af et fyrtårnsprojekt for os. I Åbyen er den anvendt i tre forskellige farver og to størrelser.

 

 

AABYEN_DSC_6700
AABYEN_DSC_6708
AABYEN_DSC_6733
 
 

 

Udover skærmtegl har Komproment også stået for hele den udvendige klimaskærm på Åbyens facade med ophængningssystemer, lægter og forskellige tegl og skifer.

 

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med JCN bolig, der valgte os, fordi vi kunne komme med hele pakken.

 

Facaden er en ventileret facade og det giver en sund facade. I og med at der er et naturligt ventileret flow, så opstår der ikke en risiko for skimmelangreb.

 

 

Læs også: Portræt af Anupama Kundoo: Arkitekten der arbejdede for sin egen skyld

 

AABYEN_DSC_6606

 

 

Vil være forrest i grønt byggeri

I Åbyen er der lagt vægt på at tænke grønt i både valget af materialer og få et minimalt vedligehold samt en lang holdbarhed, og det er en af Komproments styrker, forklarer Allan Rønn Plougmann:

 

- Komproments facadesystemer er tænkt til at kunne adskilles igen på et senere tidspunkt, og derfor sætter vi ’en sort boks’ ind i facaden. Det er bygningens materialepas og er en rustfrit stålplatte, hvor der står, hvilke typer af materialer, vi har anvendt.

 

Vi har EPD på alle hovedprodukter, og det er et fokus for os at være forrest på den front.

 

Facadeløsninger til renoveringsprojekter

På den ældre boligmasse fra 1960erne og 70erne kan skræmtegl også give en sundere facade, siger Allan Rønn Plougmann:

 

- Vi har flere store projekter i gang med renovering af boligblokke, hvor vi skræller yderfacaden ned og efterisolerer og bygger en let facade op med vores materialer.

 

Et anden fremtidigt projekt Komproment ser frem til at deres nye domicil i Støvring, som de flytter ind i til oktober.

 

Kontaktinformation