Overvik_trondheim-3

Perfekt showcase for Komproments flotte og bæredygtige tegl i naturfarver

De nyopførte rækkehuse i bebyggelsen Overvik ligger smukt på Norges nakke, hvor de kigger ud over Trondheimsfjorden. Fjorden, himlen og bjergene i horisonten skaber et smukt bagtæppe i blålige nuancer, hvortil husenes facader i varme naturfarver giver flot modspil.

 

Tekst af Lars Krogh

 

Bebyggelsen er opført af Skibnes Arkitekter AS, som valgte den danske leverandør Komproment til at levere teglsten og facadebeklædning til byggeriet, da de ønskede at lade materialerne “tale deres eget sprog” så at sige. Firmaet tilbyder et bredt sortiment af tegl i flotte naturfarver og i forskellige materialer, der både kan bruges på tag og facade. Materialerne er af høj kvalitet, har lang holdbarhed og er tilmed vedligeholdelsesfri.

 

Overvik_trondheim-5
Overvik_trondheim-8
Overvik_trondheim-14
 
 

 

Smukke tegl med en varm, nordisk glød

 

- Det var et fantastisk projekt at være med i for Komproment. Her fik vi præsenteret vores facader, så de både står i egen ret, men hvor de også hjælper med at vise de kvaliteter frem, der karakteriserer bebyggelsen. Det handlede i dette tilfælde om at lege med bebyggelsens samlede udtryk ved at bruge forskellige facadematerialer, siger Komproments Norges-ansvarlige, Jannie Houkjær, og fortsætter:

 

- Variationen i materialerne bidrager til at differentiere vores smukke terracottategl i bebyggelsen, men ikke på bekostning af andre materialer. Tværtimod markerer forskelligheden faktisk de enkelte materialers kvaliteter. Den varme glød fra vores terracotta-tegl står i denne sammmenhæng smukt og elegant og giver passende modspil til fjordens kolde blå. Udtrykket bliver fuldendt af inddækninger omkring vinduer og hjørner, som er indfarvet i samme farve som teglene, fortæller Jannie.


- Vi er rigtig stærke i forhold til at imødekomme kundens ønsker. Som et mindre firma kan vi tilpasse produktionen og levere andre størrelser og formater.

 

Læs også: Eksportdirektør i Komproment, Niels Heidtmann: Solceller skal være en del af tagets udtryk

 

 

Overvik_trondheim-19

 

Nutidens bygninger - fremtidens materialebank

 

Komproment er også helt med fremme, når det kommer til bæredygtighed og materialernes holdbarhed.

 

- Vores materialer holder i rigtig mange år. Så mange at vi er begyndt at bygge en tynd jernplade ind i facaden. Vi kalder den “Black Box” da den ligesom i et fly indeholder alle nødvendige informationer.

Det fungerer som en slags varedeklaration, så man kan se, hvilke materialer der er anvendt og derved gør det nemmere for eftertiden at se, hvordan materialerne kan genbruges.

Vi laver derudover CO2-beregning, så vi kan se hvor stort et aftryk de forskellige materialer efterlader. Vi synes selv vores motto siger det ganske godt: “Nutidens bygninger - fremtidens materialebank”.

Kontaktinformation