Solceller skal være en del af tagets udtryk
Solceller er et hjertebarn for Komproment, og eksportdirektør Niels Heidtmann ser smukke integrerede solcelle som vejen frem – hvor både æstetikken og den nyeste batteriteknologi sikrer en lang levetid.
Stigende gaspriser øger interessen for nationalt at blive uafhængig og selvforsynende. Men det gælder i høj grad også for den enkelte boligejer.
- Men Komproments solcelleløsninger er ikke nogen hovsa-løsning, hvor man fra dag til dag smider solceller op på et eksisterende tag. Vi tilstræber at være det bedste produkt på markedet - et high-end-produkt, som tilvælges f.eks. i forbindelse med udskiftning af tag eller ved nybyggeri, fortæller eksportdirektør Niels Heidtmann, der som stifter og medejer af Komproment har været optaget af udviklingen af integrerede og smukke løsninger, der falder ind i byggeriets udtryk.
- Vores løsninger koster også mere end andre solcelleløsninger, men til gengæld kan slutbrugeren se frem til en smuk og sofistikeret løsning, hvor der er lagt vægt på, at CO2-reduktion kan gå hånd i hånd med æstetik og hightech solceller i mat glas, fortæller Niels Heidtmann.
Stor interesse for batteriteknologi
Som noget nyt er Komproment klar med markedets bedste bud på batteriløsninger. Det vil sige intelligente løsninger, hvor ubrugt energi lagres på batterier.
- Det er til at forstå – og derfor har markedet også taget godt imod Komproments batteriløsninger. Vi mærker en meget stor interesse for at få batterier med i de løsninger vi tilbyder, fordi alle selvfølgelig gerne vil undgå spild af energi, understreger Niels Heidtmann og pointerer, at solcellemarkedet er uden særlige støtteordninger.
- Vi har til gengæld et segment af kunder, der forventer høje visuelle standarder. Solceller skal falde godt ind i byggeriet, og Komproment er på lystavlen hos ganske mange forbrugere, arkitekter og bygherrer, som vægter det visuelle udtryk. De ønsker, at deres nye hus eller nye tag, tager sig godt ud og de vælger bevidst de lidt dyrere men smukkere løsninger med batteriteknologi, slutter Niels Heidtmann.