mobilhouse-topbillede

Modulbyggeri kan afhjælpe manglen på studieboliger

Mobilhouse er specialist i fleksible modulbyggerier, som kan opføres hurtigt og tilpasses omgivelserne de skal stå i. Boligerne, der findes i forskellige modeller, er en oplagt og hurtig løsning til at imødegå den store mangel på studieboliger, der er et særlig stort problem i København.

IMG_1416-2-scaled

 

Den 28. juli 2023 var en skelsættende dato for mange tusind unge, der på denne dato fik svar på, om de var kommet ind på drømmeuddannelsen. Ud af de i alt 84.078 ansøgere fik 61.382 kommende studerende en glædelig meddelelse om, at de nu kunne se frem til studiestart. Studiestart byder, for de fleste, på en flytning, og med kort tid til studiestart er der nu både travlhed og rift om studievenlige boliger landet over. Dette er en særlig stor udfordring i København, der – i modsætning til eksempelvis Aarhus – ikke er i stand til at give de studerende med start i efteråret en studieboliggaranti. Situationen er i disse år yderligere tynget af, at ukrainske flygtninge er blevet tildelt en del af de tilgængelige kollegieværelser samt almene ungdomsboliger.

 

I praksis betyder det at de studerende, der ikke får et kollegieværelse eller en almen studiebolig, må søge andre veje. Det gælder alt fra forældrekøb og campingvogne til større delelejligheder, og mange må tage til takke med privat udlejning af små værelser til priser, der sluger det meste af eller mere end den tildelte SU.

 

Netop denne udfordring kender 22-årige Katrine fra Aarhus alt til. Hun starter på Københavns Universitet til september og er meget overrasket over de høje priser på alternativerne til kollegieværelserne.

 

”Jeg har set mange eksempler på, at private værelser på 8-10 m2 uden eget køkken og bad løber op i 5-7.000 kr. Det betyder, at man er nødt til at arbejde ved siden af studierne, hvilket jeg helst vil undgå i hvert fald det første år, som man siger, er det hårdeste,” siger Katrine.

 

Hun har set billeder og videoer af en af Mobilhouses studieboliger på 22 m2 – New York-modellen – og synes, det er en meget tiltrækkende studiebolig.

 

”Det er en virkelig dejlig bolig med god plads og eget køkken og bad – et rigtig godt alternativ til det meste af det, man finder på markedet,” siger hun.

 

Læs også: Stor og voksende efterspørgsel på fleksible modulbyggerier

 

studiebolig5-1450x800-2

 

Manglen på studieboliger skabte innovation hos Mobilhouse

Manglen på studieboliger er et problem, der har eksisteret i årevis, og det er grunden til, at Mobilhouse begyndte at udvikle sine konceptboliger under navnet Kvantum Living. Det omfatter blandt andet den nævnte New York-model på 22 m2 og fire andre modeller med den største på 60 m2. Modulerne kan bygges i op til tre etager, og planlovgivningen giver mulighed for midlertidig udlejning i 10 år med mulighed for forlængelse.

 

”Giv os en mark eller en parkeringsplads, så kan vi forvandle den til et spændende boligkvarter på få måneder,” siger Emilia Johnsen, marketingansvarlig i Mobilhouse.

 

”Vi har i udviklingen af byggesystemerne, Kvantum Living, haft et særligt fokus på indeklima og beboertrivsel. Indeklima har en stor påvirkning på vores mentale og fysiske helbred, og derfor er Kvantum Living også certificeret med det nordiske miljømærke – Svanemærket – i henhold til kriterierne for miljømærkning af huse, lejligheder, skoler og daginstitutioner. Uanset om de kommende behov for boliger er midlertidige eller permanente, er svanemærket modulbyggeri et godt valg for sundhed, miljø, beboernes trivsel og økonomi.”

 

Hun understreger, at Mobilhouse ikke kun ser fleksibelt byggeri som en investering i nutiden, men i særdeleshed også som en investering i fremtiden.

 

”Vores fleksible byggeri gør det muligt at tilpasse, omstrukturere og genbruge bygninger efter behov, hvilket ikke kun fremmer bæredygtighed, men også øger levetiden samt værdien af byggerierne. Fleksibiliteten i vores midlertidige boliger er yderst attraktiv, særligt i nutidens samfund, der er under konstant udvikling. Det bidrager yderligere med mere innovative, energieffektive og tilpasningsdygtige bygninger, der let kan skaleres op og ned alt efter, hvor udbud og efterspørgsel på ekstra boliger måtte befinde sig – som for eksempel studieboliger. Skulle behovet for ekstra boliger forsvinde, kan de blot tages ned og sættes op andetsteds, hvor behovet for ekstra boliger i mellemtiden er opstået,” påpeger Emilia Johnsen.

 

New-York-1-web-1

Kontaktinformation

  • Mobilhouse A/S
  • Amerikavej 1, 7000, Fredericia
  • Tlf: 70203566
  • Web: https://mobilhouse.dk/
  • Email : info@mobilhouse.dk