1601316021-rq1-Roockwool-rockzero_1920x1080px

Rockzero udfordrer måden at bygge nyt på: Fuld designfrihed til arkitekterne

Rockzero fra Rockwool er et alt-i-ét byggesystem til bærende vægge op til 2,5 etager. Det modulære byggesystem giver fuld designfrihed til arkitekten og letter byggeprocessen. Hertil lever systemet op til de højeste standarder indenfor varmeisolering og er konstrueret med bæredygtige materialer. Alt dette har betydet, at flere arkitekter allerede nu er begyndt at inddrage Rockzero i deres tegninger af fremtidige byggerier.

 

Masseproducerede typehuse udgør efterhånden en stor del af det danske boligmarked. Samtidig er der et stærkt ønske blandt danskerne om at få en unik drømmebolig, der skiller sig ud fra mængden, men uden at økonomien løber løbsk. Rockzero er udviklet med henblik på at udfordre den traditionelle måde at bygge på, og systemet sætter designfrihed og gode boligløsninger i højsædet:

 

- Med Rockzero har man et byggesystem, der inkluderer alt imellem den indre og ydre beklædning inkl. åbninger til vinduer og døre. Systemet kan enten leveres i én samlet pakke klar til on-site montering eller som præfabrikerede elementer. Begge dele er hurtige og nemme at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialværktøj eller løfteudstyr. Og da systemet er skræddersyet til det specifikke projekt, er det kun nødvendigt med små tilpasninger på stedet. Bygningens udseende kan arkitekten frit vælge ud fra systemets muligheder, lige såvel som bygningens facade og orientering, fortæller Jakob Sjøl, der er projektsalgschef hos Rockwool i Norden.

 

Naturligt, holdbart og genanvendeligt

Men når udfordringen er løst med at skabe et effektivt og hurtigt byggeri, opstår der et andet spørgsmål. Hvad med indeklimaet og de grønne ambitioner?

 

- Vi har fra starten af udviklingsprocessen været fokuserede på at skabe et system, der lever op til vores høje grønne ambitioner i Rockwool. Stenuldsisolering er integreret i vægsystemet, og stenulden vi benytter, er et naturprodukt og består af en høj andel genbrugsmaterialer. Højstyrkestålet, vi bruger, består også af genbrugsstål. Alle disse materialer kan hertil genbruges igen og igen, hvis huset engang skal have nyt liv, forklarer Jakob Sjøl og fortsætter:

 

- Der er heller ingen gennemgående kuldebroer i selve konstruktionen, og kuldebroer ved samlinger til andre byggeelementer minimeres. Systemet opfylder også de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, men kan også specificeres til at imødekomme standarder for energineutralt byggeri eller lignende.

 

20200610 RW-NC PHO 10

 

 

Arkitekt ser store muligheder

Materialevalg og isoleringsevne er ikke det eneste, der udmærker Rockzero som et bæredygtigt produkt. Mange husejere oplever, at deres boligbehov ændrer sig med tiden. Familieforøgelser eller fraflyttede børn ændrer krav til pladsen og rumdelingen. Men med Rockzero er det muligt at skære ud til vinduer eller tilbygninger, så en bolig opført med sådanne vægelementer vil være et fleksibelt valg. Og et fleksibelt valg er også et langtidsholdbare valg.

 

En af de arkitekter, der har store ambitioner i forhold til at benytte Rockzero, er arkitekt Kenneth Arboe, der har sin egen tegnestue KAARK. Han er også tilfreds med den fleksibilitet som Rockzero tilbyder samt designfriheden:

 

- Vi er ved at udvikle et arkitekttegnet typehus, der skal bygges ved hjælp af Rockzero. Det vil blive et koncept, der kan benyttes alle steder i landet og som både er arkitektonisk spændende og overkommeligt i pris. Jeg vil arbejde med dette produkt, fordi det er let at bygge med, uden at jeg skal gå på kompromis med designet. Der er mange funktionelle bekvemmeligheder, der kan give bygherre, rådgiver og entreprenør ro i maven. Alene det at man sikrer sig mod fugt og transmissionstab  i byggeriet ved at benytte Rockzero er et stort plus, fortæller Kenneth Arboe.

Kontaktinformation