Aluminiumsystem baner vejen til bæredygtighedscertificeringen

Schücos aluminiumssystemer er et effektivt redskab for arkitekter og bygherrer til at arbejde indenfor Cradle to Cradle princippet eller nå en af de internationale bæredygtighedscertificeringer. Systemerne er alle udviklet med øje for arkitektonisk frihed, energioptimering og brugerkomfort.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

Foto af Green Solution House

 

Et stort tema i byggebranchen er materialers genanvendelse og CO2 aftryk. Ét materiale, der til tider bliver overset i denne sammenhæng, er aluminium:

 

- Aluminium er, til trods for hvad nogle tror, et utroligt fornuftigt materiale set med de bæredygtige briller, da det har en meget lang levetid og er let genanvendeligt, hvilket opvejer de første klimaudgifter. Set på den lange bane er de bæredygtige perspektiver for anvendelse af aluminium rigtigt gode, også når man sammenligner det med et materiale som eksempelvis træ, forklarer Søren Sørensen, der er byggeteknisk rådgiver hos Schüco Danmark.

 

Læs mere om Facader og Tag

 


Vejen mod LEED, DGNB og BREEAM

De voksende krav til bæredygtigt byggeri har også sat højere krav til dokumentationen, hvis man som arkitekt eller bygherre stiler efter en af de tre store certificeringer for sit byggeri: LEED, DGNB og BREEAM. Har man disse certificeringer for øje, er aluminiumssystemerne fra Schüco også et optimalt valg, da de er udviklet til at reducere energiforbruget og produceres med tætninger af genanvendeligt materiale. Samtidigt er alt gennemtestet og dokumenteret:

 

- Vi foretager vores egne omfattende tests i vores eget teknologi- og testcenter, som akkrediteres via DAkkS (det tyske akkrediteringscenter), og som garanterer systemernes tekniske kvalitet. Herudover kan vores producenter leverer miljøvaredeklarationer (EPD’er), således at vi har 100% gennemsigtighed i forhold til alle detaljer vedrørende vores systemer og deres berettigelse i et bæredygtighedscertificeret byggeri, siger Søren Sørensen.

 

Læs også om Bæredygtige facadeløsninger i genanvendt aluminium

 

En del af danske pionerprojekter

De bæredygtige løsninger fra Schüco er gennemtestede og gennemprøvede, også i Danmark. Aluminiumssystemerne fra Schüco er blandt andet brugt i det DGNB-certificerede pionerprojekt Green Solution House, bygget i samarbejde med GXN/3XN, Rambøll og Steenbergs tegnestue.

 

Formålet har her været at skabe en bygning der kan fungere som et centralt omdrejningspunkt for vidensdeling og bæredygtig udvikling – i lokalt, nationalt og internationalt øjemed. Projektet er baseret på vugge-til-vugge-princippet, hvilket betyder, at elementer brugt ved konstruktionen kan genbruges ved slutningen af deres levetid og derved genopstå som nye materialer.

Også psykiatrisygehuset GAPS i Slagelse er DGNB-certificeret og beklædt med aluminiumssystemer fra Schüco, der skal bidrage til at give patienterne det bedst tænkelige forhandlingsforløb.

 

Se også interviewet med Kasper Guldager Jensen, partner i 3XN og direktør i GXN, hvor han fortæller om Green Solution House

Kontaktinformation