1red

Niveaufri adgang til fremtidssikrede bygninger

 

Hos Schüco er der mere fokus end nogensinde før på komfort og mobilitet uden at skulle opleve besvær mellem de forskellige rum i boligen. Planlægnings- og designprocessen for projekt- og boligbyggeri har ikke kun lagt vægt på kunder med kognitiv handikap eller kunder, der på anden måde er fysisk begrænset, men at folk uanset alder skal kunne bevæge sig frit i boligen og ikke møde unødvendige forhindringer som f.eks. et dørtrin mellem indendørs- og udendørsarealet.

 

Hos Schüco vil man kunne opleve niveaufri adgang med forskellige former af døre (terrassedøre, hoveddøre og skydedøre) baseret på vinduessystemer.

 

2red

 

Terrassedøre (baseret på vinduessystemer)

For at kunne undgå besværet for blandt andet kørestols- brugere og for at øge komforten for de mennesker samt de ældre har den tyske norm DIN 18040 fastsat nogle tekniske krav til terrassedørene. Komforten er øget ved, at de tekniske krav lyder nu på at dørtrinnet reduceres til 0 mm – 20 mm, dog maks. 25 mm i Danmark. Konstruktion af Schüco AWS (Aluminium Window System) niveaufri terrasse- og havedøre imødekommer alle krav til komfort og design, samt tilbyder en nem og risikofri passage mellem indendørs- og udendørs- arealer. Dørtrinnet (bundstykket) defineres som klasse 6, som er den højeste klassifikation inden for ift Rosenheim’s retningslinjer ”Bestemmelse og klassificering af dørtrinnets overflytnings- kapacitet (BA-01/1)”. Døren kan betjenes manuelt ved en kombination af en automatisk sænketætning med tidsforsinket hydraulisk sænkning og med Schüco beslåning (Klasse 2, betjeningskraft).


Der er mulighed for at designe niveaufrit med Schüco AWS 70.HI, AWS 75.SI+, og AWS 90.SI+ (70, 75 og 90 mm basisdybde).

 

 

Hoveddøre

3red

For at muliggøre en simpel og uafhængig passage er det vigtigt, at især hoveddøren konstrueres til at være niveaufrit. For hoveddøre er det fastsat af DIN 18080, at høje dørtrin ikke er tilladte. Dørsystemet Schüco AD UP (Aluminium Door Universal Platform) opfylder kravene i DIN 18040 for niveaufri adgang og tværproduktkonstruktionsprincippet omkring det niveaufrie dørtrin tilbyder en nemmere adgangen til både boliger og kommercielle bygninger. Retningslinjerne ”Bestemmelse og klassificering af dørtrinnets overflytnings- kapacitet (BA-01/1)” bliver også opfyldt og dørsystemet modtager den højest mulige klassifikation (klasse 6). Luftgennemtrængelighed og slagregnstæthed er blandt andet de høje krav, der også imødekommes. Herudover tilbyder dette dørsystem indbrudssikring op til RC 2. Der skabes nem gennemgang, uden at skulle betjene døren manuelt ved tilvalg af en drejedørs automatik, som vil fjerne behovet for betjeningskræfterne.

 

4red

 

 

Skydedøre

Den niveaufrie adgang skal også imødekomme de specifikke krav til skydedørssystemet, og gøre det nemmere for alle brugere at bevæge sig frit mellem inde og ude. Skydedørs- systemet Schüco ASE 60 (Aluminium Sliding Element, 60 mm basisdybde) og ASE 80.HI (Aluminium Sliding Element, High Insulation, 80 mm basisdybde) samt aluminiums hæve/- skydedøre opfylder disse krav. Her er det også muligt at kombinere med andre standardkrav såsom indbrudssikring (op til RC), samt en effektiv og god kvalitetsdygtig isolering.

 

 

 

Kontaktinformation