Teknologi der øger sikkerhed og komfort

 

 

Digitaliseringen og automatiseringen er for alvor ved at rykke ind i bolig- og erhvervsbyggeriet. Helt i front for den teknologiske udvikling står Schüco, der udvikler og designer deres nye produkter med et stort fokus på komfort, sikkerhed og æstetik.

 

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Hos Schüco hilser man digitaliseringen og automatiseringen i byggeriet velkommen, men med en klar filosofi om, at nye teknologiske tiltag altid bør gavne slutbrugerens komfort og sikkerhed. Et eksempel på netop denne tankegang kan ses i Schücos nøgleløse hoveddør BlueCon.

 

- Dette system giver adgang til boligen eller arbejdspladsen via ens smartphone. Forbindelsen mellem lås og smartphone opstår på få sekunder via bluetooth. Man kan også indstille og overvåge, hvilke personer der kan låse døren op og dermed få adgang til bygningen. Man kan tilmed give gæster begrænset adgang til en bygning på et helt bestemt klokkeslæt og dato, fortæller Kasper Søgren Eskildsen, der er teknisk rådgiver og Area sales manager hos Schüco Danmark.

 

Han forsikrer ligeledes, at sikkerheden samtidig er i top, da låsen kun kan nulstilles af administratoren, og den digitale kodning bliver fornyet en gang i døgnet. Selv ikke hvis ens smartphone bliver stjålet, er der en sikkerhedsrisiko.

 

- Dette system egner sig godt til både private og erhvervsdrivende. Komforten øges samtidigt med, at man har fuld kontrol over adgangen til bygningen, hvor end man er i verden. Bluecon enheden indbygges og skjules i enten karmen eller rammen, og er kun synlig, når døren er åben. Derved sikrer man sig en komfortabel og sikker digital løsning, der ikke påvirker bygningens æstetiske design, forklarer Kasper Søgren Eskildsen.


 

Fuldautomatisk røgventilation

Ser man på automatiseringen af byggeriet, går Schüco forrest med sine naturlige røg- og varmeudsugningsventilatorer til lodrette områder og glastage i form af RWA-TipTronic serien. Systemet kan anvendes som vindueselement, vinduesbånd og i facadekonstruktioner, der sikrer et harmonisk design ved hjælp af skjulte beslag.


 

 

- RWA TipTronic-vinduer fungerer både som brandventilation, røgudluftning og komfortventilation. Vinduet åbnes ved hjælp af linie- eller kædemotor og betjenes enten via trykknap, vind og regnsensor eller RWA-central (ABDL). Når oplukket benyttes som ventilation i tilfælde af en brand, opkobles åbningsfunktionen til brandalarmeringsanlægget. Ser man på komforten er RWA TipTronic ideelt for brugere, der har svært ved at benytte et manuelt betjent vindue, eller i tilfælde hvor vinduet generelt er svært tilgængeligt. Igen er det en løsning der resulterer i en øget komfort og sikkerhed, uden at der skal gås på kompromis med æstetikken, afslutter Kasper Søgren Eskildsen.

Kontaktinformation